transferi

Izluđivao je trenere, tukao se, napustio nogomet zbog pjevanja, a sad se vraća

Foto: Getty Images

PABLO DANIEL OSVALDO (33) vratio se nogometu nakon što je prije tri godine otišao u igračku mirovinu.

Argentinski nogometaš vraća se na teren u domovini nakon što je potpisao ugovor za tamošnji Banfield. 

Iskusni napadač potpisao je ugovor do kraja sezone, kada će ponovo razmotriti svoju situaciju. 

Osvaldo se tako vraća nakon prekida karijere i veoma bogatog životopisa. Ponovno će maltretirati suparničke golmane jer je odlučio prekinuti nogometnu mirovinu i poslije neuspješne epizode u svijetu šou-biznisa ponovno obuti kopačke.

Izluđivao je trenere širom svijeta, a onda nogomet napustio zbog šou-biznisa

Osvaldo je udario sunarodnjaka Erica Lamelu, potukao se kao igrač Southamptona s klupskim kolegom Joseom Fonteom, da bi bio izbačen iz talijanske reprezentacije jer se derao na svog trenera u Romi. 

Boca Rivers ga je otjerala zbog niza prekršaja. Onaj koji je presudio dogodio se poslije utakmice četvrtfinala Copa Libertadores 2016. godine kad je nakon samo pet minuta igre Osvaldo ušao u svlačionicu s upaljenom cigaretom. To je razbjesnilo trenera Guillerma Barrosa Schelotta i došlo je do velike svađe. Nakon toga Osvaldo je objavio dvije fotografije na kojima je potpuno gol i otkaz je bio neminovan. 

Sve to Osvaldo je okončao kako bi se umirovio i posvetio glazbi. 

"Odlazak iz nogometa u glazbu mi je najbolji potez koji sam učinio"

Iste godine, posljednjeg dana prijelaznog roka Chievo mu je ponudio dvogodišnji ugovor, no živopisni napadač odbio je 2,1 milijun eura po sezoni i posvetio se glazbi. Odlučio je karijeru nastaviti s bendom Barrio Viejo, u kojemu je frontmen i vokal.

"To je bio najbolji potez koji sam učinio. Obožavam nogomet, ali posljednjih godina nisam bio sretan. Sada slijedim novi san, a to je glazba", kazao je tada Osvaldo koji je najbolje dane proveo u Romi, za koju je u 58 nastupa postigao 30 pogodaka.

Argentincu su 33 godine, a karijeru je započeo u Huracanu. Ipak, najveći trag ostavio je na Apeninskom poluotoku igrajući za Atalantu, Lecce, Fiorentinu, Bolognu, Romu, Juventus i Inter, a igrao je i za Espanyol, Southampton, Porto i Boca Juniorse.

Osvaldo je rođen u Argentini, ali kako su mu preci Talijani, odlučio je igrati za mladu reprezentaciju Italije, a u seniorskoj je od 2011. do 2014. godine u 14 nastupa postigao četiri pogotka. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.