Iznenada preminuo Renato Vrbičić: Usred rata, u Hrvatsku je donio prvi europski naslov u povijesti

Dusko Jaramaz/PIXSELL

TUGA u Šibeniku. U utorak rano ujutro u obiteljskom domu u Šibeniku iznenada je preminuo legendarni hrvatski vaterpolist Renato Vrbičić (47). Vrbičić je bio trener VK Solaris, kluba u kojem je započeo svoj put.

Neslužbeno se doznaje kako je preminuo od zatajenja srca. Pokušavali su ga oživjeti, ali spasa nije bilo. 

Iza Vrbičića velika je sportska karijera koju je okrunio srebrnom medaljom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Igrao je na poziciji sidruna. Nastupao je za splitski Jadran s kojim je 1992. godine osvojio Kup prvaka Europe, dok je veći do Hrvatske još bio pod okupacijom. Iz zagrebačke Mladosti u Jadran su tada na posudbu stigli Perica Bukić i Dubravko Šimenc. Hrvatskoj su donijeli prvi europski naslov od osamostaljenja, kada su u veljači 1992. godine u Trstu pobijedili Savonu. Nakon Jadranovog, stigao je i europski naslov rukometaša Badela, koji se također bučno slavio u cijeloj zemlji. 

Perica Bukić, veliki Renatov prijatelj, jutros je bio u šoku. Sinoć su zajedno bili u bazenu...

"Bio je potpuno zdrav, čitam poruke i ne vjerujem. On je bio moj kolega, prijatelj, suigrač...", u nevjerici je govorio Bukić za Šibenski portal.

Vrbičić je u daljnjoj karijeri karijere nosio kapicu Mladosti te nastupao za nekoliko klubova u Italiji. Nakon svršetka karijere bavio se ugostiteljstvom te trenerskim poslom u Solarisu. Šibenčanima je bio omiljeni sugrađanin i ime kojim su se ponosili. 

Redakcija Index Sporta izražava sućut obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.