Izraelci na presicu donijeli jednu kopačku: "Ovo je sve što je ostalo"

Foto: Screenshot (Twitter)

IZRAEL sutra igra protiv Švicarske u Mađarskoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izraelci odigravaju zaostale mečeve iz listopada i bore se za plasman na turnir protiv Švicaraca. Budući da se utakmica igra izvan FIFA-inog prozora, klubovi nisu bili dužni pustiti svoje igrače. Uoči sutrašnje utakmice održana je presica na kojoj je tema bio Nave Shoham, oteti dječak u Gazi, koji je, kada je otet, navodno ostao bez jedne kopačke.

Izraelski defenzivac Eli Danas donio je kopačku na presicu pa rekao: "Ovo je sve što je ostalo. Čekamo ga da se vrati doma." Na sve se nadovezao Alon Hazan, izbornik Izraela: "Postoje trenuci kada ne možete objasniti bol koju osjećate. Ne možete objasniti neke stvari. Ova kopačka je jezivo svjedočanstvo i ono što me najviše ubija je to što neke od žrtava uopće nemaju sjećanja."

"Nećemo riskirati zdravlje igrača"

"Ne možemo zanemariti činjenicu da dolazimo ovdje, a da igrači iz naše lige nisu igrali više od mjesec dana. Nikad nećemo riskirati zdravlje naših igrača i raditi stvari na pogrešan način." Podsjetimo, naoružani pripadnici Hamasa su tijekom prošlomjesečnog napada uzeli oko 240 talaca i ubili 1200 ljudi.

Podsjetimo, izraelska vojska je nakon Hamasovog napada pokrenula rat protiv Hamasa i počela snažno bombardirati Gazu. Više od 11.000 ljudi ubijeno je u Gazi od tada, prema ministarstvu zdravstva koje vodi Hamas. Četrdeset i šest izraelskih vojnika ubijeno je u borbama unutar Gaze u istom razdoblju, navodi IDF. Od 7. listopada Hamas je oslobodio četiri taoca, a IDF je spasio jednog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.