Jackpot za Hrvatsku. Na putu do SP-a će sigurno izbjeći sve najjače reprezentacije

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

HRVATSKA nogometna reprezentacija remizirala je u ludoj utakmici u Poljskoj u četvrtom kolu Lige nacija (3:3). Domaćin je poveo već u petoj minuti, ali do poluvremena su Borna Sosa, Martin Baturina i Petar Sučić donijeli veliku prednost momčadi Zlatka Dalića.

Tu prednost Hrvatska nije uspjela zadržati do kraja, no u dobroj je poziciji da nakon zadnja dva kola bude barem druga u skupini. Podsjetimo, to je važno i zbog ždrijeba za Svjetsko prvenstvo jer će se u prvom jakosnom šeširu naći one reprezentacije koje odu na završnicu Lige nacija, njih osam.

Kako je Hrvatska osigurala prvi jakosni šešir?

Bez obzira na to što je propustila veliku šansu za osigurati prolaz, Hrvatska je od večeras sigurno u prvom jakosnom šeširu na spomenutom ždrijebu. To može zahvaliti svojem rankingu na FIFA-inoj listi i drugim rezultatima iz Lige nacija u kojima su neke druge velike europske zemlje, koje su na FIFA-inoj listi ispred Hrvatske, osigurale plasman na završnicu.

Hrvatska je deveta od 12. ekipa koja je osigurala status nositelja. To znači da ne može u kvalifikacijama igrati protiv nijedne druge reprezentacije iz prvog pota, a tu spadaju najveći teškaši europskog nogometa.

Točnije, Hrvatska će sigurno izbjeći Francusku, Španjolsku, Englesku, Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Portugal i Italiju. S druge strane, u drugom jakosnom šeširu će sigurno biti Turska, Ukrajina, Švedska i Wales koji su potencijalni protivnici Hrvatske.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.