Jakić i Labrović nakon torture napustili Južnu Afriku. Sustav tvrdi da su Nigerijci

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/EPA

HRVATSKI nogometaši Kristijan Jakić (27) i Nediljko Labrović (24) zapeli su u zračnoj luci u Južnoafričkoj Republici prošloga petka. Njih dvojica su sa svojim Augsburgom iz Dubaija sletjeli u Johannesburg, no zbog problema s vizom nije im bilo dopušteno ući u zemlju. Jakića i Labrovića sustav je učitao kao - Nigerijce.

Neugodnosti u zračnoj luci

Kicker piše kako pogreška leži u južnoafričkom sustavu. Jakića i Labrovića su zadržali satima, nakon čega su im uzete putovnice i mobiteli. Nijemci dodaju kako su igrači morali biti u maloj sobi bez interneta i kontakta s vanjskim svijetom.

Michael Ströll, jedan od čelnika Augsburga, nije uspio spasiti situaciju: "Nisam mogao razumjeti zašto nismo mogli razgovarati s ljudima u imigracijskom uredu, zašto naši argumenti nisu saslušani i zašto ih nisu zanimali naši dokumenti. Imam problem s načinom na koji su se odnosili prema igračima."

Klub je na kraju morao platiti 50 eura za korištenje sobe u zračnoj luci. Južnoafrikanci su kasnije izignorirali dokumente koje su tražili od Nijemaca. Ströll je dodao: "Igrači su situaciju prihvatili s dozom humora. Bili su vrlo staloženi. Ali ja nisam navikao imati posla s takvim ljudima. Svugdje dalje su ljudi dragi, topli i uslužni."

Jakić i Labrović morali napustiti Južnu Afriku

Augsburg je pokušavao riješiti problem, no nije uspio. Igrači su se morali vratiti u Njemačku jer policija hrvatske nogometaše smatra Nigerijcima. I dok je ostatak momčadi mirno otišao u svoju bazu uoči prijateljske utakmice s tanzanijskim Young Africans SC-om, Jakić i Labrović su se s direktorom Michaelom Ströllom morali vratiti u Dubai.

Podsjetimo, i Jakić i Labrović su ovog ljeta postali igrači Augsburga. Jakić je prošle sezone ondje bio na posudbi, a sada je otkupljen iz Eintrachta za pet milijuna eura. Labrović je stigao iz Rijeke u transferu vrijednom 2.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.