Jakirović: Imali smo problema, ali nisam htio ništa spominjati da protivnik ne sazna

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u gostima 2:0 golom Marka Pjace i autogolom Matheusa Silve te s ukupnih 5:0 ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak će u sutrašnjem ždrijebu doznati s kim će igrati u novom formatu elitnog europskog natjecanja. Utakmicu je komentirao Sergej Jakirović, trener Dinama.

"Čestitao bih dečkima na taktički sjajnoj utakmici. Ni u jednom trenutku nismo dopustili ništa ekstremno kao u Zagrebu. Bili smo puno stabilniji u obrani, dobro smo popunjavali međuprostore. Najveći problemi su se događali kad bismo izgubili loptu na njihovoj polovici, ali izdržali smo početni pritisak i onda je bilo lakše igrati. Jako mi je drago da smo sačuvali čistu mrežu protiv ovakve ekipe", rekao je Jakirović na početku pa odgovarao na pitanja.

Jeste li svjesno riskirali kad ste im otvorili desni bok?

Tražili smo od Petkovića i Kulenovića da što više njihove igrače usmjeravaju desno jer su u Zagrebu dosta toga napravili po lijevoj strani. Dva puta su Ogiwara i Mmaee spašavali situacije i zaradili žute kartone. Ogiwaru smo izvadili zbog manje ozljede.

Mijenjali ste i u obrani tijekom utakmice?

Da. Dogovorili smo se da se Pjaca spušta duboko da spriječimo prebrojavanje, ali da ih opet možemo stisnuti u napadu. Veza je odigrala veliku utakmicu. Imali smo problema, ali nisam to htio spominjati da suparnik ne zna gdje smo slabi. Bilo je viroze.

Kakva je situacija s Baturinom i Pierre-Gabrielom, koliko su ozljede ozbiljne?

Izvadio sam ih preventivno. Ne znam je li Bati osjetio aduktor, a Gabriela nisam ni pitao, hoda normalno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.