Jakirović: Salzburg, Slovan, Celtic, možda Monaco. S njima možemo igrati

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO će u Ligi prvaka igrati kod kuće protiv Borussije, Milana, Celtica i Monaca, a u gostima kod Bayerna, Arsenala, Salzburga i Slovana iz Bratislave. Raspored utakmica bit će poznat u subotu, a prvo kolo Lige prvaka igra se od 17. do 19. rujna. Evo što je nakon ždrijeba rekao Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Zadovoljan sam ždrijebom jer je ovo Liga prvaka. Kad Cristiano Ronaldo kaže da se naježi kad čuje himnu, to znači da je to vrh natjecanje. Ne mogu reći da sam nekog lakšeg želio jer su to sve vrhunske ekipe. Sa svima ćemo se potući, da vidim gdje smo na tom nivou, a ima i ekipa s kojima smatram da možemo igrati i da će biti 50-50. Pa da vidimo koliko bodova možemo uzeti", rekao je Jakirović poslije ždrijeba.

Koje utakmice vidite kao šansu?

Salzburg, Celtic, Slovan, možda i Monaco. Ne mogu sad iz glave reći, kad budemo skautirali, bit ćemo pametniji, ali smatram da se s tim ekipama može igrati.

Koliko bodova bi trebalo za prolazak?

Ne znam. Mislim da pola nas ovdje ne zna što se zapravo događa. Vidjet ćemo kako će to natjecanje ići, pa ćemo znati koliko bi bodova trebalo, ali samo polako. Idemo iz utakmice u utakmicu, uživati. Rekao sam dečkima prije uzvrata protiv Qarabaga da se sjete što smo sve prošli da bismo došli na 90 minuta od Lige prvaka. Napatili smo se i sad moramo uživati.

Hoće li biti pojačanja?

Marko Marić je na izvlačenju, pa nismo o tome pričali.

Jeste li zadovoljni ovim formatom Lige prvaka?

Zanimljiv je svakako. Četiri utakmice vani, četiri doma, sigurno da će nam trebati malo vremena da se naviknemo na novi format. Mi nemamo što kalkulirati. Sigurno je da smo prezimili u Europi, eto, Božić je u Europi.

Trebamo uživati, a fokus je samo na prvenstvu. Moramo obraniti naslov jer postoji mogućnost da sljedeće sezone direktno igramo Ligu prvaka. Vjerujem u svoju momčad i vjerujem da ćemo i jakima otežati malo posao.

Imate li širinu za Ligu prvaka i domaće prvenstvo?

Znam koliko imam igrača, dobro treniramo i moram im iskazati povjerenje. Znam da nekad neće sve klapati, trebat će nam svaki igrač, osobito ako bude nekih ozljeda.

Koliko vama osobno znači ovaj ulazak u Ligu prvaka nakon turbulentne godine?

Je, velika je to satisfakcija. Cijelo vrijeme sam vjerovao da možemo izvući sezonu. Evo, dok vi neki dan niste objavili, uopće nisam bio svjestan da nam je poraz od PAOK-a u Solunu bio zadnji ove godine. Tko je mogao znati da će ovako biti? Zasad sve ide kao po špagi.

Opet igrate u Bratislavi sa Slovanom, od kojeg ste dramatično ispali sa Zrinjskim...

Baš mi je drago što s njima igramo, provukli su mi se tad. Bio sam sa Zrinjskim na korak do skupine i nismo uspjeli, ali je Zrinjski to onda napravio nakon nas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.