Jakirović: Ubijaju me Talijani pričama o Brekalu. Sve je još otvoreno

Foto: Igor Soban/PIXSELL

DINAMO u utorak u 17 sati protiv Lokomotive igra zaostalu utakmicu 4. kola SuperSport HNL-a. Momčad Sergeja Jakirovića bila je na pripremama u Rovinju gdje se dobro spremila za nastavak sezone u koji ulazi sa sedam bodova, ali i dvije utakmice manje od Hajduka. Na press-konferenciji uoči utakmice bili su Sergej Jakirović i Arijan Ademi.

Uvodne riječi

Jakirović: U tri tjedna je nekako sve bilo zbijeno, jedno novo iskustvo za nas. Jako sam zadovoljan sa svime što smo napravili na pripremama. Vrijeme u Rovinju nas je poslužilo osim zadnjeg dana i hvala bogu nitko se nije ozlijedio. Jučer i prekjučer smo napravili dva dobra treninga i maksimalno motivirano čekamo nastavak.

Ademi: Pripreme su bile dobre, bili smo na visokom nivou. Spremno dočekujemo nastavak sezone i nadam se da ćemo biti uspješniji nego u prvom dijelu.

Ludi ritam vas čeka?

Jakirović: Bit će naporno i intenzivno, ali mi smo na taj tempo navikli. Igrači su s odmora došli u dobrom stanju i onda smo samo nastavili s pripremama u biti tamo gdje smo stali. Imali smo dosta prostora za napredak u odnosu na prvi dio sezone, zdravi smo i spremni.

Hoće li Ogiwara igrati protiv Lokomotive?

Jakirović: Neće igrati sutra, ima jedan mali problem s gležnjem. Bit će u sastavu, ali igrat ćemo s Perkovićem na lijevom boku.

Pojačanja?

Jakirović: Jako dobro su se prilagodili i momčad ih je super prihvatila, što nije ni čudo. Svi igrači koji su došli su jako kvalitetni, doveli smo ono što smo željeli i jako sam zadovoljan s njima. Karte su još otvorene što se prijelaznog roka tiče i što se odlazaka i dolazaka tiče.

Lokomotiva? 

Ademi: Uvijek su nam bili težak protivnik. Brzi su, uvijek neugodni. Teren će biti dobar, Miljac vodi računa oko toga.

Jakirović: Otišao je Tuci, ali Duje Čop je tu, iskusan igrač koji je sve prošao. Šotiček, Goričan, Krivak... Puno je tu igrača na koje moramo paziti. Moramo voditi računa o tim njihovim brzim kontrama. Oni nemaju respekta, igraju bez opterećenja i kvalitetni su.

Kako je bilo igrati prvi dio sezone s obzirom na to da niste imali preveliku minutažu zbog uvjeta u ugovoru?

Ademi: Nije bilo preteško, ali nisam bio na razini koju sam očekivao od sebe. Ne bih se vadio na te uvjete iz ugovora i minutažu. Vjerujem da ću biti bolji u nastavku.

Brekalo?

Jakirović: Nema nikakvih novosti po tom pitanju. Ubijaju me Talijani s tim pričama. Kažem, sve je otvoreno, sve je na stand byu.

Kent?

Jakirović: Mora doći do dogovora između svih strana, on je sjajan igrač. Nije sve do nas, imali smo mi želja i prije, ali se ne poklope neke stvari. Vidjet ćemo, kažem, nije sve do nas kao kluba. Nisu samo on i Brekalo u pitanju, ima tu još igrača koji su zanimljivi.

Dinamo je dosad uvijek bio lovina, a sad je lovac. Je li to nova situacija za vas?

Ademi: Sigurno je to drukčija situacija nego prije, ali znamo što se od nas očekuje i što moramo napraviti. Atmosfera je dobra, treninzi su dobri i zadovoljni smo.

Koliko vam u "manjim" utakmicama otežava posao činjenica da je Rudeš već praktički ispao pa ostali mogu igrati rasterećeno?

Jakirović: Ja bih volio da se vrati play-off za 9. mjesto, jer se ovako gubi draž kad netko puno zaostane kao Rudeš. Osim toga, mislim da liga ovako ne može ni napredovati. Gubili smo bodove u utakmicama protiv tih momčadi, koje igraju za svoj gušt u situaciji kad su u biti osigurale ostanak u ligi i nemaju puno pritiska.

Dolazak Perišića?

Ademi: To je njihova stvar, ne bih to puno komentirao. Znamo kakav je igrač i sigurno će biti pojačanje.