Jakirović: Zanima me kako će Torshavn igrati kod nas na 30 stupnjeva. Tu je bilo 11

Screenshot: NK Rijeka

RIJEKA je na Farskim otocima pobijedila B36 Torshavn 3:1 u trećem pretkolu Konferencijske lige. Domaćin je poveo golom Hannesa Agnarssona. Izjednačio je Niko Janković iz kaznenog udarca, a za preokret su pogodili Bruno Goda i Stjepan Radeljić. Uzvratni susret je za tjedan dana na Rujevici. Trener Rijeke Sergej Jakirović nakon pobjede dao je izjavu za službenu stranicu kluba.

"Odigrali smo dobru utakmicu, kontrolirali smo je otpočetka. Napravili smo pogrešku kod gola, možda smo malo podcijenili jedan aut. Znali smo da brzo izlaze u kontru, no sve ostalo je bilo na našoj strani. Dečki su bili maksimalno ozbiljni. Nije bilo lako probiti niski blok protivnika, koji se branio sa svih 11 igrača. 

Na poluvremenu smo se dogovorili popuniti kazneni prostor i što više pucati izvana te probati iskoristiti prekide. Na kraju smo zabili dva iz prekida, što je fantastično s obzirom na to da smo igrali s otočkom momčadi kojoj je to prednost. Vidi se da oni žive za svaki aut. Čestitam dečkima", rekao je Jakirović.

"Zanima me kako će oni reagirati na 31-32 stupnja, ovdje je bilo 11-12 stupnjeva"

"Dobro smo se pripremili, dobro smo ih analizirali jer su u prethodne dvije utakmice pokazali da znaju igrati nogomet. I danas se vidjelo da ne nabijaju, već pokušavaju igrati nogomet. Bilo je bitno zatvoriti njihov broj devet (Hannes Agnarsson, op. a.) jer on iz ničega može nešto napraviti.

Dečki su dali sve od sebe, golman ih je par puta spasio. Napravili smo ono što smo htjeli, a to je vratiti se s pobjedom u Rijeku", izjavio je Jakirović pa poručio kako na Rujevici očekuje istu utakmicu.

"Vjerojatno ćemo pred našom publikom biti još opasniji. Ovo je umjetna trava, nije jednostavno igrati, ali mislim da nam je odgovarala njezina brzina. Zanima me kako će oni reagirati na 31-32 stupnja, ovdje je bilo 11-12 stupnjeva. Vjerojatno će s time imati problema. No treba ozbiljno završiti posao. Tako napredujemo kao momčad", zaključio je trener Rijeke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.