kvalifikacije za sp

Poznata su još dva sudionika Svjetskog prvenstva

Foto: EPA-EFE

JAPAN je u 9. kolu skupine B azijskih kvalifikacija pobijedio Australiju u gostima 2:0 i tako osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo. Nakon što su pogodili dvije prečke te promašili tri velike šanse, Japanci su do pobjede došli zahvaljujući zamjeni Kaouruu Mitomi koji je u igru ušao u 84. minuti.

Veznjak Royale Uniona, vodeće momčadi belgijskog prvenstva, napravio je ono što nisu mogli njegovi suigrači, a najviše Liverpoolova zvijezda Takumi Minamino. On je sam promašio tri velike šanse, ali je Mitoma bio puno precizniji. Prvo je u 89. minuti zabio za 0:1 nakon fantastične akcije Japana pa je u trećoj minuti sudačke nadoknade njegov udarac prošao kroz ruke Matta Ryana za 0:2.

Australiji je trebala pobjeda kako bi uoči posljednjeg kola zadržala šanse za izravni plasman na SP dok je Japanu bio dovoljan i bod budući da u posljednjem kolu kod kuće igra protiv Vijetnama. No Japanci su cijelu utakmicu igrali na pobjedu, kojom su na kraju osigurali SP. 

Pomogli i Saudijcima

U Katar su odveli i Saudijsku Arabiju koja kasnije danas igra protiv Kine, ali ta utakmica više nije važna za plasman na SP jer Australija više ne može nadoknaditi četiri boda zaostatka za Saudijskom Arabijom, s kojom igra u utorak.

No put za Australiju nije gotov. Ta reprezentacija će 7. lipnja igrati protiv trećeplasirane iz skupine A za ulazak u interkontinentalne kvalifikacije koje predstavnik Azije 13. ili 14. lipnja igra protiv petoplasirane momčadi južnoameričkih kvalifikacija.

Za treće mjesto u skupini A najviše šanse imaju Ujedinjeni Arapski Emirati, koji danas gostuju kod Iraka, a osim te dvije reprezentacije, u igri je još i Libanon, koji danas igra kod kuće protiv Sirije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.