Jarni istaknuo Dalićeve poteze s kraja utakmice: Čestitam mu

Foto: Ansis Ventins/PIXSELL, Marko lukunic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija pobijedila je jučer u Rigi domaćina Latviju 2:0 u pretposljednjoj utakmici skupine D kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Golove za pobjedu Hrvatske postigli su Lovro Majer u 7. i Andrej Kramarić u 16. minuti susreta.

Ovom pobjedom Hrvatska se približila direktnom plasmanu na Euro. Prije posljednjih utakmica drugoplasirana Hrvatska ima dva boda više od trećeg Walesa i sve dvojbe riješit će ako u utorak u Zagrebu svlada Armeniju. Momčad Zlatka Dalića može i do prvog mjesta u skupini, ali će joj se za to morati poklopiti rezultati.

Hrvatska ovisi sama o sebi

Da bi osvojila prvo mjesto, Hrvatskoj, uz tri boda protiv Armenije, treba i poraz Turske kod Walesa. U tom slučaju Turska i Hrvatska imale bi po 16 bodova, ali bi prvo mjesto osvojila Hrvatska zbog boljeg međusobnog omjera (2:0, 0:1).

I dalje postoji scenarij u kojem Hrvatska ne prolazi kvalifikacijsku skupinu pa bi odlazak u Njemačku tražila kroz dodatne kvalifikacije. Na Euro još uvijek može i Wales kojemu u zadnjem kolu trebaju pobjeda protiv Turske i poraz Hrvatske od Armenije. U tom slučaju bi Hrvatska igrala dodatne kvalifikacije koje je osigurala kroz Ligu nacija.

Debitirali Marco Pašalić i Martin Baturina

Osim pobjede protiv Latvije, iz jučerašnje utakmice treba istaknuti i debitantske minute Marca Pašalića i Martina Baturine za hrvatsku reprezentaciju. Pašalića je Dalić na teren poslao u 80. minuti kao zamjenu za Kramarića, dok je Baturina u igru ušao u 86. umjesto Luke Modrića.

Ta dva Dalićeva poteza je u studiju Nove TV istaknuo i stručni komentator utakmice, nekadašnji hrvatski reprezentativac Robert Jarni.

"Prezadovoljni smo. Čestitam Zlatku Daliću na uvođenju dva igrača, Baturine i Marca Pašalića, koji će nam zaista vrijediti zlata u budućnosti", rekao je.