NBA

Jazz nakrcao Bogdanovićevu poziciju prijateljima svojih zvijezda. Što slijedi Bojanu?

Foto: Keith Birmingham/The Orange County Register via AP/Guliver

OD POČETKA prijelaznog roka u NBA ligi Utah Jazz napravila je nekoliko poteza koji samo povećavaju upitnik nad budućnosti Bojana Bogdanovića.

Najbolja momčad regularnog dijela prošle sezone uoči prijelaznog roka je objavila da se spremna rastati s Bogdanovićem ili Australcem Joeom Inglesom u slučaju neodoljive ponude. Obojica su još u klubu, ali Utah se nakrcala igračima na njihovim krilnim pozicijama, na kojima je od ranije i Royce O'Neale.

Iako nitko od prinova u startu neće biti u rotaciji ispred starosjedioca, jasno je da se na pozicijama trojke i četvorke nakuplja višak, pa je moguće da se Utah sprema razmijeniti jednog od njih kako bi se pojačala na vanjskim pozicijama.

Na krilne pozicije stigli prijatelji Jazzovih zvijezda

Za početak, Utah je dovela 35-godišnjeg veterana Rudyja Gaya iz San Antonija, ponudivši mu 12.1 milijun dolara za dvije godine. Gay je dio karijere proveo u Memphisu s Mikeom Conleyjem, Utinim startnim razigravačem s kojim je produljila ugovor.

Proteklih je dana Utah pregovarala s Golden Stateom o razmjeni Inglesa za Erica Paschalla, a na kraju je Warriorsima za željenog igrača ustupila samo budući izbor druge runde drafta. Paschall je prijatelj iz djetinjstva i bivši suigrač najveće Utine zvijezde Donovana Mitchella.

Warriorsi su naposljetku odlučili praktički darovati Paschalla Jazzu, što se može protumačiti na dva načina - ili pokušavaju uštedjeti na plaćanju poreza na luksuz ili otvaraju mjesto u rosteru za veterana koji bi im bio korisniji u borbi za naslov.

I Gay i Paschall pokrivaju pozicije trojke i četvorke, baš kao Bogdanović i Ingles. Paschall je sa svojih 198 cm Warriorsima služio i kao petica u small-ball postavama, pa je Utah s njim dobila na taktičkoj širini.

Whiteside će s Gobertom činiti ogromni centarski tandem

U međuvremenu su klub napustili Georges Niang, još jedno krilo koje je bilo u hijerarhiji iza Hrvata i Australca, te pričuvni centar Derrick Favors. Njega je pak Utah nadomjestila odličnom blokerom, 213 cm visokim Hassanom Whitesideom, koji će s Rudyjem Gobertom (216 cm) činiti fizički i visinski zaista impresivnu centarsku liniju.

Iako je sasvim moguće da Utah više ne mijenja kostur momčadi, činjenice su da je na krilnim pozicijama Nianga zamijenila dvojicom kvalitetnijih igrača i da je momčad puno tanja u bekovskoj rotaciji, koju je popravila tek rookiejem Jaredom Butlerom. 

Osim nekolicine superzvijezda, nitko u NBA ligi nikad nije siguran od razmjena. A kad se momčad na početku prijelaznog roka presloži kao Utah proteklih dana, mogućnost Bogdanovićeva odlaska može se samo povećati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.