HRVATSKI TRENERI

Je li hrvatski hit-trener u Africi prevarant? "Do nekidan nisam čuo za njega"

Foto: Twitter / Zimbabwe Football Association

HRVATSKA nikad nije imala puno trenera u ligama Petice, pa čak ni u ostalim jačim europskim nogometnim zemljama, ali oni su vrlo popularni u egzotičnijim krajevima.

Odličan primjer je Zdravko Logarušić koji ima više od 20 godina trenerskog iskustva na četiri kontinenta - Europi, Australiji, Južnoj Americi i Africi. Taj 55-godišnjak u Hrvatskoj je u 2000-ima kratko vodio Marsoniju i Vukovar. Već više od desetljeća radi u Africi, gdje je vodio klubove iz Gane, Kenije, Tanzanije i Angole, radio je i kao izbornik Sudana, a od siječnja 2020. je na klupi reprezentacije Zimbabvea, s kojom se krajem ožujka plasirao na Afrički kup nacija.

No u Zimbabveu odnedavno sumnjaju da je Logarušić prevarant jer je navodno procurio dokument u kojem obećava Kenijskom nogometnom savezu da će polagati za dobivanje Uefine Pro licencije. To bi značilo da je njegova aktualna licencija falsificirana.

Chronicle Sport iz Zimbabvea odlučio se istražiti tu informaciju te je od HNS-a tražio potvrdu te dobio odgovor da je Logarušić licenciju dobio 2013. godine, ali ne i popis svojih diplomaca iz te generacije zbog "zaštite osobnih podataka".

Isti je medij kontaktirao anonimnog hrvatskog trenera iz Omana, u kojem kao izbornik radi Branko Ivanković, a u stožeru su mu četiri Hrvata. Jedan od njih zaslužio je Uefinu Pro licenciju 2013., ali tvrdi da Logarušića ne poznaje te da je za njega prvi put čuo kad se Zimbabve plasirao na završnicu kontinentalnog natjecanja.

Logarušić tvrdi da je sve čisto, ali da Uefinu Pro licenciju nije dobio u Hrvatskoj.

"Za trenera sam se počeo školovati oko 2000., a nakon puno stjecanja iskustva prijavio sam se za Uefinu Pro licenciju 2012. ili 2013. Prošao sam sve ispite, ali ne sjećam se u kojom sam zemlji bio kad sam poslao zahtjev jer je ionako sve bilo spremno da je dobijem", rekao je Logarušić, prenosi Chronicle Sport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.