Je li MVP-ju NBA lige paralizirano pola lica? Pogledajte zabrinjavajuće snimke

Screenshot: Twitter / NBA

PROŠLOGODIŠNJI najkorisniji igrač NBA lige Joel Embiid propustio je dva mjeseca sezone zbog ozljede, što mu je uskratilo priliku da obrani tu titulu, ali vratio se na vrijeme za doigravanje. Ipak, zasad nije uspio pomoći Philadelphia 76ersima, koji su u ponedjeljak u ludoj završnici izgubili od New York Knicksa 104:101 i sad zaostaju 2:0 u seriji, ali uspio je zaraditi novu ozljedu zbog koje je postao viralan.

U prijenosu se u više navrata primijetilo da kamerunski centar i novi američki reprezentativac uopće ne trepće na lijevo oko. Kad god ga je kamera fokusirala, bilo pri izvođenju slobodnih bacanja, bilo dok je ležao na parketu, lijevo mu je oko bilo stalno otvoreno dok je na desno normalno treptao.

VIDEO: Arena Sport

Čak i kad je u jednom trenutku pogledao prema gore, naborala mu se samo desna strana čela, što je navelo na sumnju da mu je cijela strana lica paralizirana. Poslije utakmice, tijekom intervjua u svlačionici, cijelo je vrijeme držao pognutu glavu i rukama pokrivao lice.

"Istraga" na X-u

Internetski "istražitelji" brzo su pronašli situaciju u petoj minuti utakmice kad je suigrač Kelly Oubre Jr. nehotice laktom zakačio Embiida, nakon čega se ovaj odmah uhvatio za lice, a kako je u idućem trenutku igrom slučaja pozvan time-out, u prijenosu se nije vidjelo što se dalje događalo. Samo sablastan poremećaj u treptanju.

Dan kasnije Embiid je na jutarnjem treningu snimljen sa sunčanim naočalama u dvorani, što upućuje na osjetljivost oka, ali samo pojavljivanje na treningu dobar je znak da se ne radi o nečem izuzetno ozbiljnom.

Sixersi su već dugo zloglasni po tome da uskraćuju čak i obavezne informacije o zdravstvenom stanju svojih igrača, posebno Embiida, zbog čega su u nekoliko navrata i kažnjeni. Ni o ovoj situaciji zasad se nisu oglasili.

Privremena paraliza?

Dr. Brian Sutterer, koji na YouTubeu često analizira i pokušava objasniti ozljede sportaša, smatra da se radi o oštećenju živca koji iz mozga prima naredbu za treptaj, a druga teorija upućuje na Bellovu paralizu, koju uzrokuje virusna infekcija. U oba je slučaja stanje privremeno, ali zasad nije jasno hoće li utjecati na Embiidovu dostupnost u idućoj utakmici i ostatku doigravanja, a ako zaigra, vjerojatno će nositi zaštitne naočale.

Sixersi su u dva mjeseca bez Embiida pali s drugog na sedmo mjesto Istoka i plasman u doigravanje morali izboriti kroz play-in, ali nakon dvije utakmice gube od Knicksa 2:0 u seriji na četiri pobjede. Sljedeće dvije igraju se u Philadelphiji u četvrtak i nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.