Jedan od najboljih 17-godišnjaka na svijetu odabrao Hrvatsku umjesto Austrije

Foto: Profimedia

TALENTIRANI veznjak druge ekipe Red Bull Salzburga Oliver Lukić odlučio je promijeniti nogometno državljanstvo i ubuduće će umjesto za Austriju nastupati za mlađe selekcije Hrvatske. 17-godišnjak bi se trebao pridružiti već idućem okupljanju U-19 selekcije pod vodstvom izbornika Siniše Oreščanina.

Engleski Guardian je na listu "Next Generation 2023", popis 60 najtalentiranijih igrača svijeta koji su prošle godine navršili 17 godina, uvrstio i Lukića. Uz njega se na listi našao i Hajdukov Noa Skoko, još jedan talent iz dijaspore.

Želi ga Juventus

Guardian je naglasio Lukićevu tehniku: "Lukić je oduvijek bio viši od svojih vršnjaka, ali i s trenutnih 1.85 nema nikakvih problema s kontrolom lopte. Tehnički vrlo elegantan, isticao se u akademiji Austrije Beč i brzo ga je RB Salzburg doveo u svoje redove. Izbornik Austrije Ralf Rangnick rekao je da pomno prati njegov napredak, posebno jer s druge strane HNS ima priliku uvjeriti ga da predstavlja Vatrene."

Lukić je na kraju ipak odlučio predstavljati Hrvatsku i mogao bi biti veliko pojačanje za njene mlađe selekcije. Njegova vrijednost prema Transfermarktu iznosi 300 tisuća eura, a za njega su interes pokazivali Juventus i Borussia Dortmund.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.