Jedan od najboljih bejzbolaša današnjice pao na doping testu i kažnjen s 50 utakmica

MANNY RAMIREZ, igrač Los Angeles Dodgersa i jedan od najboljih bejzbol igrača današnjice, kažnjen je sa 50 utakmica zbog pozitivnog nalaza na doping testu.

Jedan od najboljih udarača svih vremena, u MLB povijesti, 36-godišnji Ramirez, tako neće imati pravo igranja do početka srpnja, a iz profesionalne američko-kanadske bejzbol lige nisu objavili na što je Ramirezov nalaz bio pozitivan.

"Uzimao sam u posljednje vrijeme lijekove, ali sve pod liječničkom kontrolom. Ništa drugo ne želim reći u ovom trenutku",  rekao je Ramirez koji će ove sezone ostati bez pozamašne cifre od strane kluba (skoro osam milijuna američkih dolara).

Tijekom prošlogodišnje MLB sezone Manny Ramirez je napustio Boston i preselio na zapadnu obalu. Potpisao je ugovor, tada, do kraja sezone sa Los Angeles Dodgersima, te je od slabe momčadi u tili čas napravio giganta koji je igrao finale svoje konferencije. Tamo su ipak zapeli u finalu protiv Philadelphije.

Manny Ramirez i Dodgersi su odlučili još dvije godine loviti naslov prvaka MLB lige, pa je tako karizmatični Ramirez potpisao, prije dva mjeseca, novi dvogodišnji ugovor vrijedan 45 milijuna američkih dolara.

U dugoj karijeri je Ramirez predvodio napad Clevelanda od 1993. do 2000. godine, te Bostona od 2001. do 2008. godine. Los Angeles Dodgersi su tek treći klub u njegovoj uspješnoj karijeri.

Kroz nju je Ramirez čak dvanaest puta igrao na All-Star utakmici, a osvojio je s Bostonom dva naslova prvaka MLB lige (2004. i 2007. godine).

Ramirez je jedan od 24 igrača u povijesti ove igre koji je tijekom karijere ubilježio 500 ili više optrčavanja (home-runa), trenutačno je na brojci od 533, a prvi je na ljestvici aktivnih igrača po ostvarenim "grand-slam" poenima (kada njegov uspješni udarac omogući četiri poena momčadi). Na toj ljestvici je drugi svih vremena iza Loua Gehriga.

Ramirez je rođen u Dominikanskoj Republici, a predvodio je Boston do dva naslova s kojim su Red Soxi prekinuli gotovo stogodišnje prokletstvo bez osvojenog naslova prvaka u MLB ligi (prije toga su zadnji trofej osvojili daleke 1918. godine).

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.