SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Jedan od najboljih rukometaša ikada: Hrvati igraju puno bolje u reprezentaciji

Foto: EPA-EFE

DRUGI je dan 26. Svjetskog prvenstva u rukometu koje se održava u Njemačkoj i Danskoj, a osim što će hrvatski reprezentativci otvoriti svoj nastup na velikom natjecanju protiv Islanda u Munchenu od 18 sati, danas nas čeka još devet utakmica.

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom OVDJE.

Makedonija i Japan jedan je od tih devet dvoboja, što znači da će na teren jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Kiril Lazarov.

Neuništivi 38-godišnjak i dalje nastupa za Makedoniju iako nikada nije došao do medalje s reprezentacijom, ponajviše zbog manje kvalitetnih suigrača koji nisu na njegovoj razini. Unatoč svemu, Lazarov od 1999. redovno igra za svoju državu.

"Lino Červar uvijek će biti upisan u povijest makedonskog rukometa."

Makedonija se nalazi u skupini s Hrvatskom, a Lazarov je u najavi prvenstva prokomentirao snagu Červarovih izabranika.

"Lino Červar uvijek će biti upisan u povijest makedonskog rukometa. Sviđalo se to nekome ili ne, Lino je radio 24/7 deset godina u Metalurgu, stvorio je sustav i napravio puno za makedonski rukomet. On zna kako dišemo, mi znamo njega i vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu. Teško je analizirati taj dvoboj jer koliko znam nikada nismo pobijedili Hrvatsku na velikom natjecanju. Ako gledamo individualno, Hrvati igraju puno bolje u reprezentaciji nego u klubovima, a generacija Balića, Vorija i Metličića bila je posebno opasna zbog te privrženosti reprezentaciji", rekao je Lazarov.

Brine ga i novi sustav natjecanja.

"Dvije stvari ne idu nam u prilog, skupina nije lagana i sustav natjecanja je promijenjen. Pritom mislim da nas nakon prve faze natjecanja očekuje umjesto jedne nokaut utakmice nova skupina s tri ekstremno teška protivnika. Ako prođemo prvi krug, imat ćemo ukupno čak osam utakmica u 11-12 dana. U istom sastavu moramo igrati toliko puno utakmica u tako kratkom vremenu i još mijenjati i dvoranu i hotel."

Jedan od najvećih

Čudesni Makedonac drži rekord najboljeg strijelca svjetskog prvenstva, a ostvario je to u Hrvatskoj 2009. godine kad je natjecanje završio s čak 92 zabijena gola. Lazarov drži rekord i najboljeg strijelca europskog 
prvenstva, jer je prije šest godina zabio 62 gola u sedam utakmica. 

Desni vanjski makedonske reprezentacije 2015. godine je postao prvi rukometaš koji je zabio više od 1000 golova u Ligi prvaka. Osvojio ju je dva puta, jednom s Realom, jednom s Barcelonom, a dva puta je bio i najbolji strijelac tog natjecanja u dresovima Zagreba i Veszprema. U karijeri je još igrao za Pelister, gdje je počeo te za Al Sadd, Atletico Madrid i Nantes. U studenom je produljio s Nantesom do 2021. što znači da će igrati barem do 41. godine.

Prva utakmica Makedonije protiv Japana počinje danas u 15:30.

Rezultati by SofaScore

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.