KORONAVIRUS U SPORTU

Jedna reprezentacija se cijepila uoči Eura, javnost i navijači bijesni

Foto: Andrea Staccioli Insidefoto/Guliver Image

TALIJANSKA nogometna reprezentacija, piše La Gazzetta dello Sport, prva je reprezentacija koja se cijepila protiv korone uoči nadolazećeg Eura.

Reprezentativci su prvu dozu cjepiva primili u ponedjeljak, a unaprijed je napravljen popis igrača i osoblja na koje se potencijalno računa za Europsko prvenstvo. Međutim, ta vijest izazvala je žestoku reakciju dijela javnosti.

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja koronavirusom. Dosad je umrlo više od 122 tisuće ljudi od virusa, a cijepljenje ide vrlo sporo. Činjenica da su nogometaši dobili prednost nad osobama treće životne dobi ili kroničnim bolesnicima naljutila je navijače, koji su zasuli društvene mreže negativnim komentarima.

"Nogomet ispred života", "Euro ispred logike i ljudskosti", samo su neki od komentara ispod vijesti na Twitteru. Francuski L'Equipe piše kako je Italija zasad jedina nacija koja se odlučila na takav potez. Predsjednik Talijanskog saveza Gabriele Gravina zahvalio je vladi što im je ovime omogućila da "ugoste Europsko prvenstvo u Rimu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.