Jeličić i Vejić nahvalili igrača: Hajduk ga je prerano potrošio, a on nema limita

Foto: Josip Mikačić/PIXSELL

MICHELE ŠEGO (24), krilni igrač Varaždina, oduševio je stručne komentatore emisije Studio HNL na MAXSportu sjajnom partijom za pobjedu kod Lokomotive (1:0) u petom kolu SHNL-a, ali i onim što je pokazao ukupno od početka sezone. Šego je kod Lokomotive izborio penal za pobjedu, a u prvih pet kola već ima jedan gol i tri asistencije.

"Šego igra na motoru, a to nije dozvoljeno"

Grafika: Sofascore

"Nakon Martina Baturine u prvom kolu protiv Istre, meni je ovo najbolja izvedba nekog igrača u dosadašnjih pet kola. Osam ključnih dodavanja, Michele Šego igra na motoru, a to nije dozvoljeno. Ovo je nevjerojatno, sve u sprintu radi, nije opterećen golom. Nikola Šafarić mu je stvorio prostore, organizaciju igre da dobiva loptu i kreće okomito što on ima. U ovoj ligi on radi veliku razliku. Sve što su napravili u zadnjoj trećini je napravio Šego. Mislim da mu nema limita", izjavio je Joško Jeličić.

Hrvoje Vejić je podsjetio: "Šego je ponikao u Hajduku i možda ga se prerano potrošilo. Moja je filozofija da u svakom klubu HNL-a ima jedan do dva igrača koji mogu igrati u Hajduku, Rijeci ili Dinamu, koji taktički, tehnički i karakterno mogu odgovoriti zahtjevima tih klubova.

Doduše, problem je što i ti, u navodnike manji klubovi, traže velik novac za svoje talente, što je opet normalno. Hajduk, Rijeka i Dinamo, svi bi htjeli uzeti igrača jeftino, pa ga prodati za skupo, a ovoga tko šiša što ga je proizveo. Ako si uvjeren da taj igrač vrijedi taj novac, onda ga plati, ali to netko mora odrediti i za to odgovarati."

"Igrač koji je karakteran i fizički besprijekoran"

Grafika: Sofascore

Vejić je zatim obrazložio što ga oduševljava kod Šege: "Ispalio se od beka, u dvadeset metara ga je ostavio deset. I tu je bio kraj. Ovo je pokazatelj igrača koji je karakteran i fizički besprijekoran. On radi na tolikom intenzitetu da ga je nemoguće čuvati kad ima takav dan.

Ova reakcija mi je top. Pokazuje karakter pobjednika. Ima plan u sekundi i zato je odigrao ovako spektakularnu utakmicu, gdje je sudjelovao u svim napadima svoje momčadi. Treba mu čestitati, ali nek se ne umisli i nastavi dalje raditi."

Sedam godina bio je u Hajduku, koji ga je poslao u Varaždin. Tamo je eksplodirao

Šego je u Hajduk došao kao 15-godišnjak i njegov igrač bio idućih sedam godina, do ljeta 2022. No za seniorsku momčad Bilih odigrao je samo 15 utakmica. Većinu vremena proveo je na posudbama u Slaven Belupu, slovenskom Bravu, Dugopolju te Varaždinu. Tamo je zadnje tri godine. Prvu je bio na posudbi iz Hajduka, a dvije zatim kao igrač Varaždina. Za taj klub je odigrao 93 utakmice, postigao 14 i namjestio 21 gol. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.