Jeličić igru Srbije usporedio s rekreacijskim terminom nakon kojeg se čeka pivo

Foto: Screenshot

U UTAKMICI 2. kola skupine G na Svjetskom prvenstvu Kamerun i Srbija su na stadionu Al Janoub igrali 3:3 (1-2). Uvodno vodstvo na utakmici imao je Kamerun, Srbija je preokrenula s tri vezana gola, a onda u razmaku od tri minute dvaput primila gol za konačnih 3:3. Utakmicu je u HRT-ovom studiju komentirao stručni komentator Joško Jeličić.

U sadržajnoj utakmici Kamerun je poveo golom Jean-Charlesa Castelletta iz 29. minute, a Srbija preokrenula s dva gola u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Strijelci su bili Strahinja Pavlović (45+1.) i Sergej Milinković-Savić (45+3.). Početkom nastavka, u 53. minuti, vodstvo za Srbiju povećao je Aleksandar Mitrović, a do podjele bodova došlo je nakon što su Vincent Aboubakar i Eric Maxim Choupo-Moting zabili u 63. odnosno 66. minuti.

Ozbiljni igrači se nisu vraćali u obranu

Komentirajući rasplet utakmice, Jeličić je u emisiji Qatara za HRT rekao:

"Znale su se dogoditi situacije u kojima bi Srbija otišla s pet igrača u napad i onda se nakon izgubljene lopte nitko ne bi vratio u obranu. Ovo me podsjeća na rekreacijski termin na kojem ima još deset minuta do kraja, kad ne može nitko ništa i čekamo kad ćemo na pivicu."

"U Srbiji ima ozbiljnih igrača koji se nisu vraćali u obranu. Da su pomakli zadnju liniju natrag deset metara kad su vidjeli Kamerunci idu grlom u jagode, zabili bi još dva-tri gola. Izašao im je i najbolji stoper Strahinja Pavlović, a ušao Stefan Mitrović, koji je bio promašaj. Loša je odluka i što nije igrao Nemanja Gudelj jer Maksimović je odigrao utakmicu za zaborav", dodao je i zaključio:

"Kod vodstva Srbije 3:1 stvari na terenu su izgledale nevjerojatno, čak i neozbiljno. Čudno mi je da Piksi nije reagirao tako da je uveo jednog igrača koji bi stabilizirao njegov sastav."