Jeličić o treneru Osijeka: Pogledao sam milijun utakmica, ali ovo nikad nisam vidio

Foto: Luka Stanzl, Emica Elvedji/PIXSELL

OSIJEK je nakon četiri kola SuperSport HNL-a na pretposljednjem, devetom mjestu s jednim bodom. Momčad trenera Federica Coppitellija remizirala je s Goricom (2:2) te izgubila od Šibenika (1:2), Dinama (1:2) i Rijeke (0:2). Bivši hrvatski nogometaši, a sada stručni komentatori Joško Jeličić i Hrvoje Vejić komentirali su stanje osječkog kluba u današnjoj emisiji Studio SuperSport HNL-a, koja ide na kanalu MAXSport 1.

Jeličić: Pogledao sam milijun utakmica i ovo što sam jučer gledao nikad nisam vidio

Među ostalim, Jeličić je govorio o Coppitelliju, 39-godišnjem talijanskom treneru kojem je ovo prvi seniorski posao jer je prije vodio mlade ekipe Frosinonea, Rome, Torina, Imolesea i Leccea. "Ovo mu je prvi seniorski klub koji vodi. Pogledao sam milijun utakmica i ovo što sam jučer gledao nikad nisam vidio. Način na koji se ovakva utakmica vodila u smislu postavljanja i vođenja ekipe, zamjena...

Mogu shvatiti da imaš kadrovskih problema, nemaš širinu, imaš ozljeda, moraš krpati. Međutim, Jugović je promijenio tri pozicije, Nejašmić dvije-tri, Hasić dvije... To dugo nisam vidio. To je, po meni, žešći amaterizam, da ne iskoristim težu riječ", rekao je Jeličić.

Dodao je da je svjestan što je Coppitelli dosad radio te ga opisao kao "razvojnog trenera". "Osijek je dobro izgledao u organizaciji igre, visokom pritisku, stvaranju viška po boku, povratnim loptama... Međutim, vođenje večerašnje utakmice, pogotovo drugo poluvrijeme... Da je neki naš trener, mislim da bi ga razapeli", rekao je.

Vejić: Coppitelli sigurno osjeća pritisak rezultata

"Vidjelo se tu svašta. Coppitelli sigurno osjeća pritisak rezultata, nije očekivao ovakve rezultate. Najgore za trenera je kada se počne preispitivati. Treba samo nastaviti na tragu onoga što je radio dosad.

Vrtnja igrača po pozicijama pokazuje njegovu nesigurnost u ono što radi. Vjerojatno bi, da je naš, već bio bivši. Ne znam što će napraviti sportski direktor Osijeka. Ovo nije dobro, sigurno treba bolje. Imali su puno nesreće, moglo je otići na drugu stranu. Čavlina je velik problem, ima niz grešaka. 

Radi se o odličnom mladom vrataru. Vratari su posebne biljke. Kada im krene loše, svaka pogreška je gol. Trener ga može spasiti ako ga malo makne s vjetrometine, s fokusa, kako bi raščistio glavu i vratio se na razinu na kojoj je bio. On to ima, jedan je od boljih golmana u SHNL-u. Ali krenula je kriza", rekao je Vejić.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.