Jokić briljirao u čast preminulog prijatelja. Trener: Zato je najbolji na svijetu

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠKI svijet posljednjih dana oplakuje Dejana Milojevića, srpskog trenera koji je radio kao asistent Stevea Kerra u Golden State Warriorsima, a koji je uslijed srčanog udara preminuo u bolnici u srijedu ujutro. Milojević je kao trener beogradske Mege u NBA lansirao brojne igrače, među kojima i Nikolu Jokića.

Dvostrukom MVP-u njegova je smrt teško pala, ali to ga nije spriječilo da u prvom nastupu nakon tragedije odigra fantastičnu utakmicu i s 34 poena, 12 skokova i devet asistencija te odvede Denver Nuggetse do pobjede 102:100 u Bostonu, kod vodeće momčadi NBA lige, koja je dotad imala 20-0 kod kuće.

Malone: Ne mogu biti ponosniji. Zato je najbolji na svijetu

Trener Nuggetsa Michael Malone nakon utakmice govorio je o tome kako Jokić teško proživljava dane nakon gubitka prijatelja i mentora.

"Posljednjih dana sam ga podržavao, tješio ga, zagrlio ga kad je trebalo... Ne mogu biti ponosniji što je odigrao ovako kako je odigrao nakon tragične Dekijeve smrti. Upravo je izgubio nekoga koga je volio, tko mu je puno značio, bio mu mentor i trener", rekao je Malone.

"Odao mu je počast razinom na kojoj je igrao. To nije lako s takvom težinom na srcu, ali Nikola je posebna osoba. Bilo je nevjerojatno gledati ga da tako igra s takvom težinom na srcu, pogotovo kad uzmete u obzir protiv koga smo igrali. Zato je on najbolji na svijetu", zaključio je trener Nuggetsa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.