Jokić ostvario triple-double bez promašaja iz igre. Nitko to nije učinio više puta

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ u prvom nastupu nakon All-Star vikenda ponovno je ostvario triple-double u pobjedi Denver Nuggetsa nad Washington Wizardsima 130:110, ali ovaj je poseban iz dva razloga. Prvo, ostvario ga je bez ijednog promašaja iz igre, a drugo, sad je ubilježio trostruko-dvoznamenkasti učinak protiv svake od preostalih 29 momčadi u NBA ligi.

Utakmicu je završio s 21 poenom, 19 skokova i 15 asistencija uz šut iz igre 10/10. Jedini promašaj imao je s linije slobodnih bacanja (1/2). Ovo mu je već četvrta utakmica u karijeri u kojoj je ostvario triple-double bez promašaja iz igre, čime je srušio rekord Wilta Chamberlaina.

Samo LeBron i Westbrook

Prije Jokića, samo su LeBron James i Russell Westbrook imali triple-double protiv svakog protivnika. Jedina je razlika u tome što su onih mijenjali klubove, pa su to učinili protiv svih 30 momčadi, dok Jokić iz očitih razloga nema Nuggetse na tom popisu.

"Bit će to još jedno lijepo dostignuće kad se budem prisjećao karijere", tipično kulerski je prokomentirao Jokić, koji je nakon ozljede Joela Embiida prvi favorit za novu nagradu MVP-a na kraju sezone.

Briljirao i Dončić

Još jednu vrhunsku partiju imao je i Luka Dončić, kojem je jedan skok nedostajao do triple-doublea. S 41 poenom, 11 asistencija i devet skokova predvodio je Dallas Maverickse do pobjede 123:113 nad Phoenix Sunsima. Dallasu je to sedma pobjeda u nizu te se izjednačio s Phoenixom na šestome mjestu Zapada s omjerom 33-23.