Esport

Još jedan Hrvat trebao bi zaigrati u najjačoj europskoj League of Legends ligi

Foto: Fortuna Esports

DINO "LiMiT" Tot trebao bi postati treći hrvatski igrač u jednoj od najjačih League of Legends liga na svijetu, League of Legends European Championshipu, izvještava Jacob Wolf za ESPN. LiMiT bi tako od iduće sezone trebao zaigrati u SK Gamingu uz Hrvata Tonija "Sacrea" Sabalića i Slovenca Juša "Crownshota" Marušiča.

Prije samo dvije godine Dino "LiMiT" Tot igrao je za hrvatsku ekipu Bontech s kojom se plasirao na završnicu prve sezone Vip Adria League (A1 Adria League). Iduće godine prešao je u ASUS ROG ELITE s kojim će osvojiti treću sezonu EBL-a. U proljeće ove godine seli u talijanski QLASH Forge, ali pokazuje da je već iznad talijanske lige pa slijedi transfer u Ad Hoc Gaming, jedan od najjačih njemačkih timova u jednoj od najkonkurentnijih nacionalnih europskih liga, a uskoro bi trebao postati član SK Gaminga i zaigrati u najprestižnijem europskom natjecanju League of Legends esporta. 

Streloviti uspon 21-godišnjaka iz Koprivnice ne bi trebao nikoga čuditi. LiMiT je u više navrata bio među najbolje rangiranim igračima na europskom serveru, a njegov talent prepoznao je i Luka "Perkz" Perković, tvorac najbolje ekipe Zapada svih vremena i kapetan G2 Esportsa. U intervjuu za Index u kolovozu Perkz je na pitanje o tome zna li nekog hrvatskog igrača koji bi uskoro mogao zaigrati u LEC-u, odgovorio: "Da, Dino 'LIMIT'. Tot trenutno igra u Italiji za QFLASH Forge. Već ima potrebnu vještinu za najvišu europsku razinu. Igrao sam s njim i jako je dobar, za druge ne mogu reći. Problem je samo što se još nije dobro povezao s drugim igračima, probat ću mu pomoći u tome na kraju sezone." Perkz se trenutno odmara od naporne sezone, a je li pomogao LiMiTu u dolasku u LEC, zasad nije poznato.

I drugi Hrvat u LEC-u i budući suigrač Limita, Toni "Sacre" Sabalić, u listopadu je za Index imao samo riječi hvale za njega: "LiMiT je odličan igrač, nedavno je potpisao za Ad Hoc Gaming, jednu od najboljih njemačkih ekipa, što je puno bolje od talijanske lige. Nastavi li igrati kao dosad, trebao bi i on napredovati i mogli bismo ga vidjeti LEC-u, pogotovo zato što je support igrač, kakvih nedostaje u ligi."

Iako transfer nije službeno potvrđen, ESPN-ov Jacob Wolf poznat je po objavljivanju ovakvih informacija i one se u većinom pokazuju točne. LiMiT bi u SK Gamingu trebao zamijeniti Hana "Dreamsa" Min-kooka te na poziciji supporta igrati uz bok Crownshota. 

Još jedan igrač iz regije iduće će godine nastupati u LEC-u, radi se o sjajnom Aljoši "Milici" Kovandžiću, koji je iz Vodafone Giantsa prešao u Team Vitality te time postao prvi srpski igrač u najjačoj europskoj League of Legends ligi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.