Joshua poručio da neće iznevjeriti Hrgovića: Ja sam čovjek od riječi

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ će 23. prosinca na velikom spektaklu u Rijadu boksati protiv Marka De Morija (41-2-2, 36 KO) koji osam godina nije boksao protiv renomiranog protivnika. Na tom eventu trebali su se boriti i Tyson Fury i Oleksandr Usik, ali taj meč je odgođen za veljaču sljedeće godine.

Hrvatski boksač mora pobijediti zaboravljenog Australca kako bi obranio status obaveznog izazivača za IBF-ovu teškašku titulu. Nju drži Usik, ali mogao bi je izgubiti protiv Furyja, a ona će svakako ostati upražnjena ako njih dvojica aktiviraju klauzulu o revanšu. U tom bi se slučaju Hrgović trebao boriti za šampionski pojas protiv idućeg na ljestvici, a to će biti Anthony Joshua ili Otto Wallin. Njih dvojica također će se sučeliti 23. prosinca u Rijadu.

Svakodnevno razni svjetski mediji prenose kontradiktorne izjave o zbivanjima na vrhu svjetskog boksa, pa tako i onu promotora Eddieja Hearna da se Joshua želi boriti protiv Amerikanca Jarrella Millera, koji će se u Rijadu boriti s Danielom Duboisom. No sam Joshua iznio je svoj stav da želi ići u smjeru borbe protiv Hrgovića.

Joshua: Imam plan i držim ga se

"Postavio sam plan što želim učiniti ove i sljedeće godine i držim ga se. Ja sam čovjek od riječi. Čvrsto stojim pri onome u što vjerujem, a vjerujem da ću po treći put biti prvak svijeta u teškoj kategoriji. Moja prva stanica na tom putu je Wallin", rekao je Joshua za Boxing News.

Time je potvrdio da ga ne zanimaju najunosniji mečevi, nego borba za pojas, a onda vodi prvo preko Wallina, a zatim preko Hrgovića. Ako Joshua pobijedi Wallina pa se ipak predomisli i okrene Milleru, Deontayu Wilderu ili nekom trećem, Hrgović će se i dalje boriti za pojas, samo protiv nekog drugog. Ako Šveđanin pobijedi Joshuu, prilično je izvjesno da neće tražiti drugog protivnika nego zgrabiti priliku da se bori s našim boksačem.