HRVATSKI NOGOMETAŠI

Joško Vlašić: Nikola odmalena odskače brzinom, ali to mu nije najjača strana

Foto: EPA-EFE/Screenshot

IZA Nikole Vlašića su dva kvalitetna nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Posebno je bio dominantan protiv Slovačke u pobjedi od 4:0 kojoj je pridonio svojim prvim golom za seniorsku vrstu te je odigrao 90 minuta u velikom stilu.

Bio je raspoložen i protiv Azerbajdžana u kiksu 1:1 i tako zadao slatke brige izborniku Zlatku Daliću.

Njegov otac i "tvorac" Joško objasnio je za HRT zbog čega je Nikola toliko fizički moćan.

"To je jedan proces koji traje, koji ima viziju i ja vjerujem da Nikola može biti samo bolji jer njegova prava vremena tek dolaze, pa i u ovom smislu fizičkom jer nije se radilo samo o klasičnom fizičkom programu, nego je to program i s loptom, tehnikom. Praktično se radilo 50-50 u ukupnosti svega toga. Tako da je on odmalena radio tehniku i na mah odskače od svih i uvijek je odskakao po svojim brzinski snažnim komponentama u duel igri i u ravnoteži koju u toj situaciji posjeduje. Ali ono najvrednije kod Niksija je to što Niksi zna igrati balun, on jednostavno razumije igru i on, ono što je najvrednije u nogometu, donosi prave odluke u pravo vrijeme, u jedinici vremena u korist sebe i svoje ekipe", objašnjava.

Hrvatska će Mađarsku dočekati na Poljudu u sljedećoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020.

"Poljud je mjesto gdje se radujem ja Nikoli i Nikola Poljudu. Mislim da je to prilika da svi mi skupa pozdravimo reprezentaciju i da pokažemo ono... Ja nisam čuo čovjeka koji bi rekao 'ja ne bih reprezentaciju u Splitu', dapače, svi žele. Nadam se punom stadionu, nadam se dobroj igri i dobrom rezultatu."

Govorio je Joško i o Blanki koja nakon niza problema s ozljedama odrađuje pripreme za OI u Tokiju.

"Blanka će pokušati dosegnuti Tokio i mi svi oko nje ćemo joj pokušati pomoći u tome. Ako se to ne dogodi, vjerojatno će dogodine obznaniti kraj karijere i to će biti kraj jedne predivne priče koja možda nije imala 'happy end' u svemu, ali vidjet ćemo što će se desiti. Možda zaista Blanka bude u Tokiju, ona kad se pojavi, onda će vjerujem biti perja uokolo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.