Jumić: Osjetila se nervoza kod Dinama. Ponosan sam, ali sad je fokus na Osijeku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je osvojio Kup Hrvatske nakon što je u finalu uvjerljivim rezultatom 6:3 pobijedio Istru.

Dinamo je poveo u 5. minuti golom Oršića, a na 2:0 povisio je Ademi već u 9. minuti. Treći gol za Dinamo zabio je Majer u 33. minuti.

Istru sada čeka borba za ostanak

Istra je smanjila golom Hare u 52. minuti, a Japanac je već u sljedećem napadu zabio za 3:2. No, Dinamo se vratio na dva gola prednosti u 59. minuti autogolom Šutala.

Na 4:3 smanjio je Gržan u 63. minuti iz penala, da bi Mislav Oršić nakon kontre u 73. zabio za 5:3. Na konačnih 6:3 povisio je Gavranović u 83. minuti.

Ovo je za Dinamo 16. naslov prvaka u Kupu, a prethodni je osvojio 2018. godine.

Istru sad čeka gostujuća utakmica protiv Osijeka u posljednjem kolu HNL-a. Samo pobjeda garantira ostanak.

"Ponosan sam na ovu momčad"

Trener Istre Danijel Jumić je ponosan na svoju momčad i poručuje da se sada oni moraju fokusirati na posljednje kolo HNL-a.

"Ponosan sam na svoju momčad, posebno zbog drugog poluvremena. Nismo gubili glavu. Uspjeli smo se vratiti. Mislim da je presudna bila obrana golmana Dinama nakon udarca Gržana. Osjetila se nervoza kod igrača Dinama. Kad igraš protiv momčadi takve kvalitete, ona koristi svaku situaciju. Nama je sad teško, nismo možda ni svjesni veličine toga što smo došli do finala. Nije lako zabiti tri gola Dinamu. Sad se moramo maksimalno fokusirati na subotu", rekao je Jumić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.