Jurčić: Engleski klubovi su pobjedivi u ovoj fazi, Hajduk može izbaciti Stoke!

UOČI sutrašnjeg puta u Azerbajdžan trener Dinama Kruno Jurčić komentirao je ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka i Europa lige.

"Pripremamo se maksimalno pažljivo za utakmicu. Želimo promijeniti povijest gdje se Dinamo mučio sa ovakvim protivnicima. Svjesni smo toga i zato želimo odraditi utakmicu profesionalno, a ova u Bakuu će biti pravi test profesionalnosti za nas", oprezan je bio Jurčić, koji je još napomenuo: "Neće biti kalkulacija niti čuvanja rezultata, a kamoli čuvanja od kartona ili ozljeda. Idemo maksimalno u utakmicu".

Jurčić: "Igrat ćemo maksimalno, nema opuštanja"

S Dinamom neće putovati Andrej Kramarić i Arijan Ademi koji će igrati za mladu U-20 reprezentaciju Hrvatske na SP u Kolumbiji. Zato su se prvoj ekipi priključili Dino Škvorc i Karlo Bručić koji su već održali prvi trening sa prvom momčadi i ostat će tamo do daljnjega.

"Velikih promjena u ekipi nema, s nama neće putovati Cufre koji je na treningu osjetio bolove. Jerko Leko nije jučer trenirao ali će putovati s nama u Azerbajđan". Jurčić se osvrnuo i na momčad Neftchija: "Oni se neće sigurno predati, igrat će agresivno, sa dvije špice, kao što su igrali zadnjih 20 minuta na Maksimiru. Naravno oni će pokušati stići rezultat, ali mi nećemo odstupati od naše igre, uostalom, premalo je vremena za neka uigravanja i akcije, a nećemo se ni čuvati od kartona tako da će svi igrati maksimalno."

Mali koeficijenti su veliki problem našeg nogometa

Zanimljivo, Jurčić nije htio previše pričati o HJK Helsinkiju, a puno je više pažnje posvetio okršajima Hajduka sa Stoke Cityjem.

"Još nismo završili posao s Neftchijem, pa ne želim komentirati Fince dok u Bakuu ne potvrdimo prolaz u treće pretkolo", rekao je Jurčić, tužan zbog činjenice da su sva tri naša kluba u Europa ligi dobili iznimno jake suparnike.

"Ti mali koeficijenti veliki su problem našeg nogometa, zbog čega je ždrijeb za većinu naših klubova gotovo uvijek neugodan."

Hajduk može proći Stoke

Jurčić se osvrnuo i na sudar Hajduka sa Stokeom: "Navijat ću za Splićane, i mislim da nisu bez šansi. Engleski klubovi u ovoj su fazi natjecanja pobjedivi, jer se još uvijek pripremaju, a do početka prvenstva im je ostalo gotovo mjesec dana."

Uskoro počinje HNL, a Dinamo igra prvu utakmicu protiv Intera iz Zaprešića. No, Jurčić ne vidi problem u napornom tempu koji očekuje Dinamovce. Pomoćni trener Damir Krznar će putovati u Sloveniju gdje Interovci imaju "generalku" pred prvenstvo.

"Igrat ćemo utakmice srijedom i nedjeljom. Mi smo pripremljeni za takav tempo, imamo široku klubu tako da ćemo imati svježine, nekim igračima još treba vremena da dođu do maksimalne forme tako da nećemo imati problema", napomenuo je trener Dinama koji se još osvrnuo na  Walida Attu koji će zbog ozljede križnih ligamenata izbivati oko 5-6 mjeseci sa terena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.