Jurić nakon teškog poraza: Najgora utakmica otkad sam u Torinu

Foto: EPA

MILAN je pobijedio Torino 4:1 u drugom kolu talijanskog prvenstva. Cristian Pulisic doveo je milansku momčad u vodstvo u 33. minuti, a izjednačio je Perr Schuurs tri minute kasnije. Milan je do kraja zabio još tri pogotka za uvjerljivo slavlje. Dvostruki strijelac bio je Olivier Giroud, a jedan je dodao Theo Hernandez. Trener Torina Ivan Jurić, naravno, nije bio zadovoljan nastupom svoje momčadi, za koju je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić odigrao svih 90 minuta.

"Nema se tu što puno reći. Ovo je najgora utakmica otkad sam trener Torina", izjavio je Jurić, dodavši: "Vidjela se jasna ogromna razlika između dviju momčadi. A dvaput smo pobijedili Milan prošle sezone. Moramo dobro razmisliti o ovome. Nismo se dobro branili, sve je krenulo po zlu. Vidjet ćemo što ćemo popraviti. Osim toga što je Milan doveo vrhunske europske igrače, moja je momčad bila loša."

VIDEO: Arena Sport

"Ovakva te utakmica tjera na razmišljanje"

Torino je u prvom kolu remizirao s Cagliarijem (0:0), dok je Milanu nakon slavlja nad Bolognom (2:0) ovo bila druga pobjeda. Na pitanje treba li nove napadače, Jurić je odgovorio: "Ne. Potrebno je poboljšati momčad. Fokusiran sam na njih, ne na tržište. Trebamo li promijeniti stil igre? Pa o svemu razmišljaš kada ovako izgubiš. Ovakva te utakmica tjera na razmišljanje."

Jurić je kao glavni trener vodio Mantovu, Crotone, Genou i Veronu. U Torinu je od ljeta 2021. godine i dosad je odradio 85 utakmica u kojima je prosječno osvojio 1.40 bodova. Ugovor mu traje do idućeg ljeta, a više puta pričalo se o njegovu produljenju.

Pročitajte više