TRANSFERI

Juventus hladnokrvno odbio Suareza, a dolazak Džeke je opet zapeo

Foto: Getty Images

OVOG se vikenda najbolje vidjelo kako jedan detalj može promijeniti sudbine brojnih igrača i klubova tijekom prijelaznog roka.

Jutros je, piše La Gazzetta dello Sport, direktor Juventusa Fabio Paratici nazvao predstavnike Luisa Suareza i hladnokrvno ih obavijestio da odustaje od transfera jer se klub odlučio za Edina Džeku.

No Džekin dolazak u Torino uvjetovan je dolaskom Arkadiusza Milika u Romu, a taj se transfer ponovno zakomplicirao.

U subotu se činilo da je transfer poljskog napadača iz Napolija u Romu završen, ali nije. Talijanski su mediji počeli nagađati da je razlog u rezultatima Milikovog liječničkog pregleda u Romi jer je Poljak u prošlosti pokidao ligamente oba koljena. No Roma je danas to odlučno demantirala.

"Demantiramo sve napise o stanju pregovora, a pogotovo o fizičkom stanju igrača, kojem se divimo i izuzetno ga poštujemo. Klub naglašava da nikad neće, ni službeno ni u povjerenju, komentirati zdravstveno stanje igrača registriranog za drugi klub. Dakle, Roma odbija sve kalkulacije o njegovom fizičkom stanju", objavila je Roma u priopćenju.

Football Italia piše kako je problem vjerojatno u odnosu Milika i Napolija, odnosno u milijun eura razlike u privatnom ugovoru o pravima na imidž, bonusima i kazni koju je u studenom prošle godine dobio zbog "pobune" u svlačionici. Dok se detalji ne riješe, Milik ne može u Napoli, a Džeko u Juventus.

Ipak, čini se da u Juventusu vjeruju kako će se situacija riješiti jer ni klub ni Paratici nisu toliko neozbiljni da otkazuju "pričuvni" transfer ako onaj glavni nije siguran. Juventus je pregovarao sa Suarezom nakon što je Ronald Koeman obavijestio Urugvajca da na njega više ne računa. Dvije su se strane brzo dogovorile oko uvjeta plaće, ali Juventus ne želi Barceloni platiti odštetu za igrača na kojeg više ne računa, a pojavili su se i problemi sa Suarezovom putovnicom.

Zbog toga je bilo jasno da je Juventusu jednostavnije dovesti Džeku, ali ni taj transfer ne djeluje ništa manje komplicirano za Staru damu od Suarezovog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.