Juventus odigrao utakmicu sa šest golova, prvu nakon što mu je oduzeto 15 bodova

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Juventusa odigrali su prvu utakmicu nakon što je torinski klub zbog financijskih malverzacija kažnjen oduzimanjem 15 bodova. Bili su domaćini Atalanti, a u sadržajnoj utakmici sa šest golova, u kojoj su dvaput bili u rezultatskom zaostatku, osvojili su bod. Susret je završio 3:3. Atalanta je, pak, nastavila s iznimno moćnom napadačkom igrom posljednjih dana jer je prije tri gola Juventusu zabila osam Salernitani u prvenstvu pa pet Speziji u kupu.

Utakmica je počela pogotkom gostiju, Nigerijac Ademola Lookman je uz pogrešku domaćeg vratara Szczesnog zabio u bliži kut za 1:0. No Juventus je imao odgovor i to do kraja poluvremena. Prvo je u 25. minuti Angel Di Maria pogodio s bijele točke za 1:1, a onda je Juve i preokrenuo rezultat nakon akcije koja je počela petom Di Marije, a završila vrlo lijepom egzekucijom Poljaka Milika.

Pašaliću posljednjih pola sata

No domaći navijači nanovo su šokirani početkom drugog poluvremena. U tridesetoj sekundi nastavka na 2:2 je izjednačio Maehle, dok je vrlo brzo nakon toga, u 53. minuti, Lookman postigao svoj drugi pogodak za 3:2 Atalante. 

I tada se iz minusa vratio Juventus, u 65. minuti je Danilo topovski pogodio iz slobodnog udarca za 3:3. Do kraja utakmice obje su momčadi imale nekoliko vrlo dobrih prilika za četvrti pogodak. Od 66. minute za Atalantu je igrao Mario Pašalić.