SERIE A

Juventus razmišlja o otkazu Allegriju. Ime novog trenera moglo bi sve iznenaditi

Foto: EPA

JUVENTUS je jučer izgubio 1:0 kod Monze u sedmom kolu Serie A. Za Monzu je to bila prva pobjeda u Serie A u povijesti, a za Juventus nastavak niza od pet utakmica bez pobjede. Juventus djeluje očajno i trenutno je osmi, a u Ligi prvaka nakon dva kola ima dva poraza.

Otkaz Allegriju je vrlo skup

Trener Massimiliano Allegri je na snažnom udaru navijača, koji zazivaju njegov odlazak iz kluba. Allegri s Juventusom ima još tri godine ugovora, koji mu garantira devet milijuna eura po sezoni. Zbog toga uprava Juventusa i dalje nastavlja suradnju s njim i odgađa otkaz. Prema prvim idejama iz Italije, Allegri bi trebao ostati na klupi torinskog kluba do kraja studenog, a nakon toga bi se analizirao njegov učinak.

Momčad treba instantno podići

U slučaju da Allegri dobije otkaz, Juventus će mu morati isplatiti milijunsku odštetu. Tada bi se smanjio klupski budžet za novog trenera, što znači da bi klub posegnuo za iznenađujućim i unutarnjim rješenjem, a to je Paolo Montero (51). Montero je proslavljeni urugvajski stoper.

Za Juventus je igrao od 1996. do 2005. i s klubom je osvojio brojne značajne trofeje. Montero je trenutno trener Juventusovih juniora. Gazzetta dello Sport piše da uprava kluba smatra kako bi Montero instantno mentalno podignuo igrače te od njih stvorio homogenu skupinu.