Juventusov najpouzdaniji insajder otkrio koliko je Tudor blizu preuzimanja Juvea

Foto: EPA

IGOR TUDOR (45) se posljednjih dana sve češće spominje kao prvi kandidat za novog trenera Juventusa. Tuttosport tvrdi da je Tudor prvi kandidat za nasljednika Massimiliana Allegrija, koji bi uskoro trebao dobiti otkaz, a sada se na tu temu oglasio i Juventusov insajder Romeo Agresti, najpouzdaniji novinar kada je Juventus u pitanju.

"Juventus je završio dovođenje Cristiana Giuntolija na mjesto sportskog direktora. Sada se samo čeka da on raskine ugovor s Napolijem. Očekujem i da će doći trener poput Igora Tudora", napisao je Goalov novinar Agresti. Cristiano Giuntoli je jedan od tvoraca Napolijeve titule nakon 33 godine posta i uskoro bi trebao doći u torinski klub.

Tudor ove sezone vodi Marseille, no iz Francuske stižu glasine kako bi se ta avantura mogla okončati nakon samo jedne sezone i osvojenog trećeg mjesta u francuskom prvenstvu.

Tudor je i bivši igrač i pomoćni trener Juventusa, što mu itekako povećava šanse jer poznaje okruženje, smatraju Talijani. Tudor je od 1998. do 2007. bio član Juventusa kao igrač, a od 2020. do 2021. je radio kao pomoćnik tadašnjem prvom treneru Andrei Pirlu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.