Kačavenda potpisao za Dinamo. Došao na posudbu, ali može postati jedan od najskupljih

Foto: GNK Dinamo

LUKAS KAČAVENDA (20), ofenzivni veznjak koji može igrati i na krilu, bit će u Dinamu na posudbi iz Lokomotive do siječnja iduće godine, objavio je Dinamo. Kačavenda, koji je liječnički pregled u Dinamu prošao još prije dva tjedna, ostaje u Dinamu u prvoj polovici sezone, a hrvatski prvak moći će realizirati dogovorenu opciju otkupa njegovog ugovora. Kačavenda se tako vratio u Dinamo, u čijoj je nogometnoj školi bio od 2015. do 2017., odnosno odlaska u Lokomotivu.

Dinamo u paketu doveo dva velika talenta Lokomotive. Ukupno bi ih mogao platiti oko 6 milijuna eura

Nakon što je također ofenzivac Luka Stojković (19) iz Lokomotive prešao u Dinamo, u transferu za koji se vjeruje da je iznosio 3 milijuna eura, pod financijski sličnim uvjetima trebao bi stići i Kačavenda. Dinamo je spreman platiti ga toliko Lokomotivi nakon što istekne dogovorena posudba. 

Sjajnim igrama izborio bogatu ponudu iz Italije, ali onda se teško ozlijedio

Kačavenda je iz Dinama otišao kao kadet u Lokomotivu i za klub s Kajzerice odigrao 64 utakmice te postigao 8 i namjestio 4 gola. Za njega je Genoa prije godinu i pol ponudila više od osam milijuna eura, ali je on odbio otići u taj klub. Ostao je u Lokomotivi i teško se ozlijedio pa mu je cijena znatno pala. 

Mogao bi postati jedan od najskupljih igrača u povijesti Dinama

Transferi Kačavende i Stojkovića su među najvećima u povijesti Dinama. Rekordni transfer je dovođenje Marka Roga iz Splita prije osam godina za pet milijuna eura. Boško Šutalo je plaćen četiri milijuna eura prošle godine. To su jedina dvojica igrača plaćena više od tri milijuna eura. 

Dinamo o povratniku piše: "Rođen je 2. ožujka 2003. u Zagrebu, prve je korake načinio u Kustošiji sa šest godina nakon čega je, od svoje 12. do 14., bio i u Dinamovoj školi. U međuvremenu je prešao u Lokomotivu gdje se izborio za mjesto u udarnom sastavu i prometnuo u jednog od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša.

Štoviše, Kačavenda je 2022. godine, u izboru Hrvatskog nogometnog sindikata, dobio nagradu za najboljeg mladog igrača u Prvoj HNL. No, ubrzo potom, u srpnju iste godine, teško se ozlijedio na treningu na pripremama u Nizozemskoj. Prilikom doskoka je ozlijedio križne ligamente koljena što je jedna od najtežih sportskih ozljeda. Vratio se tek početkom veljače, nakon sedam mjeseci izbivanja."