Dvorski novinari Dinamu izmišljaju trenera: Cicu nasljeđuju Bilić i Talijan od 4 milijuna eura godišnje

Foto: Željko Lukunić / Pixsell

SVAKI put kada Mamićev Dinamo ostane bez trenera, a to je osim onda kada ga vodi Mamićev brat svakih pola godine, krenu priče o uglednom strancu koji će naslijediti Jurčića, Čačića, Kranjčara, Ivankovića ili još nekog iz kluba "Ne mogu oni mene toliko puta potjerati, koliko se puta ja mogu vratiti".

Mašta klupskih kroničara ovaj put radi prekovremeno, pa su pored već uobičajenih sumnjivaca Peteva, Kataneca i Bjelice, koji nisu stranci uopće ili kao da nisu, među kandidate za Dinamovog trenera gurnuli još jednog našeg čovjeka, ali koji se "pravi Englez". 
 
Slavena Bilića, jer u Maksimiru, kako javljaju dobro obaviješteni izvori, samo čekaju da dobije otkaz u West Hamu i jedva dočeka dolazak u klub "prijatelja Zdravka", kako je davno zvao onog koji se "povukao iz Dinama".
 
Još fantastičnije ime, koje se k tome, čak "nudi Dinamu" je Cesare Prandelli. Trener koji je od Fiorentine koja se borila za opstanak napravio momčad za osminu Lige prvaka, a "nikad goru" Italiju od ruševine doveo do finala Eura, koji je na zadnjem SP-u bio jedan od najplaćenijih izbornika, dok je na posljednjoj gaži u Galatasarayu imao godišnji ugovor od 4 milijuna eura se, ponavljamo, "nudi Dinamu".
 
Talijani posebno dobro kotiraju na novom popisu: Stefano Pioli, Edoardo Reja, Gianni de Biasi, također se spominju kao novi treneri Antolića i društva.
 
Ali, nakon što se izredaju imena stranaca, uvijek slijedi poslovično "stranac je skup, ne bi podnosio miješanje, ne poznaje mentalitet ni jezik... ", pa slijedi okretanje domaćim snagama, ali i one imaju mane, pa je tako Bjelica nakon što nije dočekao Dinamo preuzeo Lech, a Kopić, miljenik nogometne Hrvatske, nema iskustva u velikom klubu.
 
I tako se Dinamo uvijek na kraju okrene unutarnjim rezervama. 
 
I dok zamišljamo Bilića i Prandellija kako vode Dinamo u prvoj idućoj utakmici nakon Kranjčarove smjene - u kupu kod Velog Vrha, tamo sjedi Željko Sopić, dotadašnji trener Dinama 2, koji će prvu momčad uz produljenu gazdinu ruku Vlaka, voditi do stanke u listopadu, a možda i kasnije.
 
A smijenjenog Dinamovog trenera uvijek nekim čudom umjesto "neovisnog", "neopterećenog" i "samostalnog" te prije svega fantomskog stranca, zamijene Jurčić, Čačić, Kranjčar ili Ivanković.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.