KAKA

Kaka: Najbolji trenutak u Realu bio je odlazak zbog onog što mi je Perez rekao

Foto: EPA

KAKA, umirovljeni brazilski nogometaš, danas će u Berlinu sudjelovati na svom prvom maratonu. "Oduvijek sam volio vježbati, što sam nastavio raditi kada sam završio profesionalnu karijeru. Iskreno, već dugo nemam cilj. Stoga sam odlučio trčati", izjavio je 40-godišnji Kaka u intervjuu za Marcu.

Brazilac je 2017. godine završio karijeru tijekom koje je igrao za Sao Paulo, Milan, Real Madrid i Orlando iz MLS-a. Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača na svijetu, dobio je 2007., dok je za brazilsku reprezentaciju odigrao 92 utakmice i zabio 29 golova.

Među ostalim, pitali su ga je li Neymar i dalje prva zvijezda Brazila. "Neymar će biti vođa Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali važno je što ima igrače poput Viniciusa uz sebe. Vinicius, Raphinha, Richarlison i Antony nisu mlade nade, već izgrađeni igrači. Svi oni skidaju pritisak s Neymara", smatra Kaka.

"Najdraži trenutak u Realu bio mi je kad sam odlazio"

Kaka je za Real Madrid igrao od 2009. do 2013. godine, no nikad nije igrao na jednako kvalitetan način kao u Milanu. Upisao je 120 nastupa te zabio 29 golova i asistirao za njih 39. Odgovorio je na pitanje koji mu je trenutak u madridskom klubu najdraži, a da nije osvajanje trofeja.

"Možda će zvučati čudno, ali najdraži mi je trenutak kada mi je potvrđeno da odlazim jer sam razgovarao s predsjednikom Florentinom Perezom. Rekao mi je da sam bio veliki profesionalac, koji je želio napraviti sve kako bi ostvario rezultat s Realom, ali mi ozljede i slaba minutaža koju mi je trener dao to nisu dopustili.

Bilo je zadovoljstvo to čuti, osjetio sam da su mi klupska vrata uvijek otvorena. Zato me nikad nećete čuti kako govori loše o Realu ili Joseu Mourinhu", objasnio je Kaka.