Kaleb: Zmija nas je ujela pet puta iz iste rupe. Za to je kriv izbornik

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale Europskog prvenstva. U utakmici u kojoj je morala pobijediti doživjela je poraz od Islanda 35:30. Sada joj je još preostao susret s domaćinom Njemačkom u srijedu, kojim će završiti nastup na Euru.

Prvi je to put u povijesti da je Island pobijedio Hrvatsku na nekom velikom natjecanju. Hrvatska je u međusobnim ogledima do danas imala osam pobjeda i jedan remi. Iako se radi o vrlo dobroj momčadi, Island dosad u drugom krugu nije osvojio nijedan bod i već je ispao s Eura. Osim toga, prije i tijekom utakmice s Hrvatskom ostao je bez najboljih igrača, ali se i takav pokazao kao prejak protivnik za sastav Gorana Perkovca. Njega je kao glavnog krivca za debakl označio Nikša Kaleb, proslavljeni rukometaš koji je sada analitičar RTL televizije.

"Na Euru smo prvi samo po jednom - izgubljenim loptama"

"Nažalost, zvuči sarkastično, prvi smo samo u jednoj stvari na prvenstvu, a to je po izgubljenim loptama. Međutim, kako je izbornik rekao da on preuzima odgovornost, sva pitanja bi trebala ići prema njemu. Meni je žao, jako mi je teško, mogu samo zamisliti kako je tek igračima kad uzmemo u obzir da je Island igrao bez najboljeg igrača na ovom turniru, bez Magnussona, da je Gislason dobio crveni karton, da im se Smarason ozlijedio, da nije bilo ni njega i tako polovičan Island nas pobijedi. Vidimo da puno toga ne štima u našoj ekipi. Izbornik je najavljivao Formulu 1, dobio je bolid u ruke i mislim da je on najviše razbio taj bolid."

"Hrvatska je razbijena. Pobjeda protiv Španjolske u prvoj utakmici je velika prevara"

Na primjedbu reportera Filipa Brkića da je Hrvatska u drugom poluvremenu izgledala razbijeno, Kaleb se složio i nastavio: "Upravo tako. Sve te najave o dobroj obrani i dobrom napadu, nismo vidjeli ništa od toga. Island je točno znao što želi, nisu posustajali. Mi smo ponovili opet iste greške. Što bi rekli, zmija nas je ujela ne jednom, dva, nego pet puta iz iste rupe i možemo samo ponavljati tu igru šest na pet. Obrana koja je bila bez kontakta iako je izbornik najavljivao puno oštriju obranu s puno više kontakta. Dakle, sve ono što smo nagovještavali i planirali prije ovog prvenstva nije se ostvarilo. Pripremali smo se za tu prvu utakmicu možda i misleći da će se sve ostalo posložiti samo od sebe. Međutim, ta Španjolska je očito bila jedna velika varka za nas i u ostalih pet utakmica smo pokazali da se apsolutno nismo pripremili za ovaj turnir."

"Treba li nam novi izbornik?"

Brkić je rekao kako mu se čini da je Hrvatska uzalud potrošila par godina jer joj opasno visi nastup na Olimpijskim igrama na ljeto. Kaleb je to potvrdio i dodao: "Upravo tako, kao dvostruki olimpijski pobjednici bio bi za nas veliki udarac da se ne pojavimo na Olimpijskim igrama, prvenstveno zbog našeg rejtinga. Druga je stvar zbog naše baze jer i o rezultatima reprezentacije i klubova, kojih je malo, ovisi to što gubimo djecu koja su zainteresirana za rukomet i jednostavno moramo vidjeti što je sad naš prioritet. Je li to sređivanje odnosa u reprezentaciji? Je li to novi izbornik ili novi igrači?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.