Kamerunski kapetan ušao u povijest. Ovo nitko na SP-u nije učinio još od Zidanea

Foto: Profimedia

KAMERUN se oprostio od Svjetskog prvenstva unatoč senzacionalnoj pobjedi nad Brazilom 1:0 u posljednjem kolu skupine G, koja joj je bila dovoljna tek da preskoči Srbiju, ali ne i Švicarsku. Strijelac jedinoga gola bio je kapetan Vincent Aboubakar u 92. minuti, koji je zatim ušao u povijest iz potpuno neželjenog razloga.

Aboubakar je u slavlju skinuo dres, za što je dobio žuti karton, a samim time i crveni, koji mu je sudac pokazao gotovo mu se ispričavajući, uz stisak ruke. Tako je kamerunski kapetan postao prvi igrač nakon 2006. godine koji je na istoj utakmici Svjetskog prvenstva zabio gol i zaradio isključenje.

Zidaneov trenutak ludila

Prije njega to se dogodilo velikom Zinedineu Zidaneu u slavnom finalu SP-a u Njemačkoj, u kojem je Italija pobijedila Francusku na penale. Zidane je iz penala doveo Francusku u vodstvo u sedmoj minuti, a Marco Materazzi izjednačio je u 19. Upravo je Materazzi u drugom produžetku opaskom o Zidaneovoj sestri natjerao francuskog kapetana da izgubi živce i glavom mu se zaleti u prsa, za što je dobio crveni karton.