MEĐUNARODNI NOGOMET

Kanadski reprezentativci ne žele trenirati ni igrati: "Recite nam tko nas je zarobio"

Foto: EPA

KANADSKA nogometna reprezentacija nije nastupila u prijateljskoj utakmici protiv Paname koja se trebala igrati u nedjelju navečer. Do nekoliko sati pred utakmicu nije se znalo hoće li se igrati, no navijači su u Vancouveru ipak poslani svojim kućama. Razlog otkazivanja utakmice je revolt kanadskih reprezentativaca prema njihovom nogometnom savezu.

Igrači, predvođeni kapetanom Milanom Borjanom, trenutno bojkotiraju treninge i utakmice. Stručni je stožer pripremio sve za treninge u petak i subotu, no igrači se jednostavno nisu pojavili. Iz kanadskog su se nogometnog saveza oglasili i priopćili da rade na tome da "izjednače financijske kompenzacije za sve sudionike Svjetskog prvenstva".

Iz euforije u depresiju

Igrači, dakle, čekaju da im se osiguraju zarađeni honorari i zato odbijaju trenirati. "Recite nam tko je iz saveza potpisao ugovor i tako nas zarobio", poručili su reprezentativci u zajedničkoj izjavi nakon odgode utakmice s Panamom.

Kanada je, inače, u skupini s Hrvatskom na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Njihov je plasman bio senzacija, no euforija zbog plasmana se polako pretvarala u depresiju uzrokovanu financijskim nejednakostima, piše tamošnji medij TSN. 

Osim utakmice protiv Paname, Kanada bi trebala igrati protiv Curacaoa u CONCACAF Ligi nacija u petak, a zasad se čini da će i ta utakmica biti odgođena ili će čak Curacaou pripasti tri boda za zelenim stolom.