"Kao dinamovac želim da Dinamo bude prvak, ali Hajduk ima jednu veliku prednost"

Foto: Profimedia

U STUDIJU 4 gostovao je Primož Gliha, legendarni slovenski nogometaš, koji je najviše ostao upamćen po hat-tricku u dramatičnoj kvalifikacijskoj utakmici za SP 1998. između Hrvatske i Slovenije (3:3). Glihu su pitali što misli o zimskom prijelaznom roku i što Dinamo mora napraviti po tom pitanju. 

''Ima dosta želja Sergej Jakirović. Pitanje je hoće li mu Uprava kluba "podići rampu", dosta se govori o financijama. Uprava za sada govori da novca nema, vidjet ćemo kako će se to raspetljati. Evidentno je da moraju dovesti jednog do dva igrača da bi bili konkurenti u borbi za naslov prvaka'', rekao je Gliha.

Gliha je poručio i da očekuje dobar nastup Slovenije na predstojećem Euru, a komentirao je i kako gleda na Hrvatsku pod vodstvom Zlatka Dalića. 

''Vi Hrvati želite uvijek više, više i više''

''Rezultati u kontinuitetu kažu sve, a imate jednu pozitivnu notu jer uvijek želite više, više i više.''

Gliha je bio član Dinama početkom 90-ih i komentirao je stanje stadiona Maksimir. Rekao je da je tada Maksimir bio u puno boljem stanju nego danas, a onda se osvrnuo na infrastrukturu u Sloveniji.

''Mi smo izgradili stadion od 16 do 18 tisuća mjesta u Ljubljani. Ali to je sporno jer kada reprezentacija igra, onda je puno, a inače je prazan te je to velik problem. Koriste ga Olimpija i Bravo. Zagreb je ipak veći, moguće da vam treba kapacitet oko 30 tisuća.''

Na kraju je Gliha komentirao rasplet borbe za titulu u HNL-u.

''Kao dinamovac, normalno da tipujem na Dinamo, ali neće biti jednostavno jer Hajduk stvarno ima dobru publiku, puno bolju publiku ima Hajduk i tu taj neki religiozan odnos do Hajduka sa strane ljudi, to će vjerojatno nositi Hajduk koji je puno lošiji na terenu nego na tribinama'', rekao je donedavni izbornik Kosova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.