Katalonci: Zašto je Olmo gol u debiju za Barcelonu slavio pokazujući na sat?

Foto: EPA

DANI OLMO (26) savršeno je obilježio prvi nastup za Barcelonu. Nakon što se poslije 10 godina vratio u matični klub, za seniorsku momčad je debitirao u trećem kolu La Lige na vrućem gostovanju u Madridu. Kod Rayo Vallecana ušao je u 46. minuti te osam minuta prije kraja jako lijepo postigao gol za pobjedu 2:1, kojom je Barca zadržala savršeni učinak.

Grafika: Sofascore

Olmo je s desne strane kaznenog prostora ljevicom pogodio suprotnu malu mrežu, a to je zanimljivo proslavio. Trčeći u zagrljaj suigračima, prstima desne ruke lupao je po mjestu gdje se na lijevoj ruci nosi sat. Istu gestu kopirao je i njegov dodavač Lamine Yamal, kao i Robert Lewandowski. 

Katalonski list objasnio zašto Olmo tako slavi golove

Katalonski Mundo Deportivo otkriva zašto je Olmo ovako slavio u tekstu naslovljenom "Vrijeme je Danija Olma", u kojem piše: "Olmo je svoj prvi i Barcelonin pobjednički gol slavio pokazujući na sat, što simbolički znači da je ovo njegov trenutak.

Tako on uvijek slavi golove, a sada su mu se u toj gesti pridružili i suigrači. Olmo je poentiranje proslavio gestom koju je kopirao od Damiana Lillarda, košarkaša Milwaukee Bucksa."

Olmo je registriran u zadnji trenutak

Malo je nedostajalo da Olmo uopće ne zaigra protiv Raya. Naime, Barcelona je doslovce u zadnji trenutak uspjela registrirati Danija Olma, nakon što ga je iz Leipziga dovela za 55 milijuna eura, i jedan od najboljih igrača ovogodišnjeg Eura mogao je debitirati na gostovanju kod Raya. 

Podsjetimo, Barcelona ima ogromnih problema s ispunjavanjem financijskog fair playa, zbog kojeg nije mogla registrirati nove igrače. Da bi to mogao učiniti, katalonski klub ovog ljeta se riješio Clementa Lengleta, Mikayila Fayea i Vitora Roquea, no plaća Danija Olma i dalje je prelazila Barcin propisani budžet.

Barca iskoristila sivu zonu u pravilima

No, na ruku Olmu i Barci išla je ozljeda Andreasa Christensena, koji neće igrati između dva i četiri mjeseca zbog problema s Ahilovom tetivom. Budući da je riječ o težoj ozljedi zbog koje će Danac duže biti odsutan, vodstvo španjolske lige dopustilo je Barceloni registraciju Olma umjesto Christensena.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.