Kazne za burni derbi: Hajduk i Lokomotiva dobili po džepu, TSS propušta derbi

 Screenshot: Youtube

NOVI DISCIPLINSKI SUDAC Prve i Druge HNL, Saša Pavličić-Bekić, izrekao je kazne zbog organizatorskih, igračkih i navijačkih "nedjela" na utakmicama 23. kolu prve lige.
 
S obzirom na sve što se događalo na burnom malom derbiju u Kranjčevićevoj, najzanimljivije su sankcije izrečene sudionicima susreta Lokomotiva - Hajduk (2:1).
 
Lokomotiva je kao organizator kažnjena s 5 tisuća kuna jer je propustila na pravi način kontrolirati navijače Hajduka, pa su oni po ulasku na tribinu stadiona palili baklje. S daljnjih 5 tisuća kuna kažnjena je jer je čak sedam njenih igrača na toj utakmici dobilo žute kartone.
 
Hajduk je kažnjen sa 6 tisuća kuna zbog bakljade njegovih navijača na tribini stadiona u Kranjčevićevoj. Pripadnici Torcide aktivirali su osam bengalki. Istina, nijednu od njih nisu bacili na teren ili van tribina, ali najniža kazna za aktivaciju pirotehnike na tribinama je pet tisuća kuna, bez obzira bila zapaljiva i eksplozivna sredstva bačena ili ne.
 
Tino Sven Sušić, igrač Hajduka isključen zbog odgurivanja suparnika Prenge, kažnjen je jednom utakmicom neigranja i sa 6 tisuća kuna. Očekivalo se da će Sušić biti suspendiran na više utakmica, s obzirom da je dobio izravni crveni karton, a pregledavanjem snimke utvrđeno je kako je sam isprovocirao incidentnu situaciju i opsovao suparnika.
 
Ali, prilikom određivanja kazne u obzir je uzeto što Sušić suparnika nije udario, kako se isprva činilo, nego ga odgurnuo, ali je zbog nesportskog ponašanja kažnjen višim novčanim iznosom. Uostalom i ova jedna utakmica suspenzije velika je kazna njemu i klubu, jer tako propušta derbi u slijedećem kolu, kada Hajduk gostuje kod Rijeke. 
 
Istra je također kažnjena s 5 tisuća kuna jer je na utakmici s Interom (1:2), šest njenih igrača dobilo žute kartone.