Kažu da Jokić ne igra obranu, a igra je i nogama. Pogledajte što je napravio Curryju

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ je s 22 poena, 16 asistencija i 14 skokova u pobjedi Denvera nad Golden Stateom 134:117 još malo popravio svoj triple-double prosjek u sezoni na 25.0 poena, 11.1 skok i 10.1 asistenciju, drži Nuggetse na prvome mjestu Zapada i juri prema trećoj uzastopnoj tituli MVP-ja NBA lige.

Srpski centar dominira NBA parketima u gotovo svim aspektima, jedino mu neki zamjeraju igru u obrani. Pa iako Jokić nije ni atletičan ni skočan tip - ove sezone bilježi samo 0.6 blokada, a nikad nije imao prosjek ni od 1.0 - to ne znači da je štetan u obrani, samo je igra na drukčiji način od ostalih centara.

Kako je prevario Curryja

Ono što nema u fizičkom smislu Jokić nadoknađuje pametnim postavljanjem i lukavošću, a izvrstan je primjer sinoćnja situacija u kojoj je namamio Stephena Curryja na pogrešku. Vidjevši da superstar Warriorsa želi dodati Draymondu Greenu, dvaput je ispružio nogu, što je Curryja uvjerilo da Srbin očekuje dodavanje od poda.

VIDEO: Arena Sport

Curry ga je želio prevariti i loptu je dodao visoko, ali Jokićeva zamka je upalila pa je lako presjekao dodavanje i poslao loptu u kontranapad. To mu je bila jedina ukradena lopta na sinoćnjoj utakmici - imao je i jednu blokadu - ali dovoljna da još jednom pokaže koliko je drukčiji i bolji od ostalih.