Kći milijardera ušla u polufinale US Opena

Foto: EPA

AMERIKANKA Emma Navarro prva je polufinalistica US Opena, a 23-godišnjakinja je u četvrtfinalu svladala 29. s WTA ljestvice, Španjolku Paulu Badosu, sa 6:2, 7:5 i pobudila nadu domaćih navijača u američko slavlje u New Yorku. Za Navarro, 12. igračicu svijeta, ovo je prvi ulazak u polufinale Grand Slam turnira.

Navarro je ranije na turniru pomalo iznenađujuće izbacila sunarodnjakinju i braniteljicu naslova Coco Gauff. Sljedeća protivnica bit će joj bolja iz susreta druge nositeljice Bjeloruskinje Arine Sabaljenke i olimpijske prvakinje iz Pariza Kineskinje Qinwen Zheng, koja je izbacila najbolju hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić.

Kći milijardera si sama krči put

Navarro je prije dva mjeseca postala glavna priča Wimbledona ne zato što je savladala Naomi Osaku, koja je bila daleko od slavnih dana, nego zato što dolazi iz iznimno bogate obitelji. Emma je kći Bena Navarra, bankara i investitora teškog 3.5 milijardi dolara.

Otac milijarder vjerno prati nastojanje kćeri da se probije u top 10 igračica svijeta. Ona je ove godine na vrhuncu jer je prvi i zasad jedini turnir osvojila u australskom Hobartu na startu 2024. godine. Inače, njezin djed bio je igrač i trener američkog nogometa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.