euro 2020

Keane, Neville i Vieira: Talijani pobjeđuju lijene i sramotne protivnike

Screenshot: ITV

ITALIJA je jučer pobijedila Švicarsku 3:0 u svojoj drugoj utakmici na Europskom prvenstvu te tako osigurala plasman u osminu finala. Bila je to druga pobjeda Italije 3:0 u grupi nakon što je istim rezultatom pala i Turska u prvom kolu.

Odmah nakon završetka utakmice društvene mreže su se užarile od uzbuđenja talijanskih navijača koji se nadaju da bi njihova reprezentacija mogla napraviti nešto veliko. 

Dvije uvjerljive pobjede probudile su nadu da bi Talijani, koji se nisu uspjeli ni kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, u svom povratku na velika natjecanja mogli daleko.

Neville nije impresioniran

Ipak, u britanskom medijskom prostoru ne prevladava takav optimizam oko mogućnosti talijanske reprezentacije pa su tako Gary Neville, Roy Keane i Patrick Vieira istaknuli da ne misle kako Talijani mogu puno na Euru. Sva trojica su Italiju komentirali kao stručni komentatori u studiju ITV-a.

"Najveći problem za Italiju je što nema pravog testa. Možda će sada protiv Walesa poslati slabiju ekipu zato što su već osigurali prolazak pa će im biti malo teže, ali to ne mijenja situaciju. Ove dvije dosadašnje utakmice nisu bile nikakav test", rekao je Neville pa dodao:

"Ako pogledate Švicarsku, oni ne izlaze na protivnika, hodaju oko kaznenog prostora dok lopta dolazi prema njemu, to je sramotno. Mogli su pokazati da ih je briga, ali nisu. Italija neke stvari radi sjajno, ali toliko je superiorna svim protivnicima da je sasvim normalno da pobijedi u tim utakmicama."

"Švicarci su bili lijeni"

Riječ je nakon Nevillea dobio Roy Keane, bivši veznjak Manchester Uniteda, koji je zvučao kao da je jedva dočekao svoj trenutak za komentar.

"Da, manjak intenziteta kod talijanskih protivnika je ogroman problem. To je jedina stvar koju uvijek želite od svoje ekipe. Ja mogu na nogometnom terenu oprostiti puno toga, ali ne i manjak intenziteta. Pogledajte posljednji gol Italije, istina, Talijani su sve sjajno napravili, ali Švicarci su se predali. Ide mi to na živce", rekao je Keane pa dodao:

"Čak drugi i treći gol... Očekuje se da netko bude iza i čuva te situacije. Ali nije dovoljno ostaviti igrače iza ako oni ne reagiraju kad treba. Švicarci su bili lijeni, njihov stav nije bio kakav je trebao biti."

Vieira suzdržan

Da je uzorak na temelju kojeg se sudi Italiju premalen i preslab uvjeren je i legendarni veznjak Arsenala Patrick Vieira, koji zasad ne želi davati svoj konačni sud.

"Prve dvije utakmice talijanske reprezentacije su bile lagane utakmice. Naravno, morate pobijediti koga god vam ždrijeb odredi, ali i dalje ne vjerujem da ova Italija može do kraja", rekao je Vieira pa dodao:

"Nedostajem im snage, brzine i svega što je potrebno da bi bili opasni kada napadaju. Pričekat ću prije nego što kažem nešto više, ali mislim da je prerano da bi se Italiju shvaćalo kao reprezentaciju koja može do titule."

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.