Keane o Mbappeovu potezu: Igrači mogu pogriješiti, ali on se vratio i sjeo na teren

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE (25) slomio je nos u utakmici prvog kola skupine A, u kojoj je Francuska pobijedila Austriju 1:0. Sjajni napadač u završnici susreta stradao je u duelu sa suparničkim braničem Kevinom Dansom. Iako su prve prognoze sugerirale da je upitan za ostatak turnira, vijesti iz Francuske govore da je moguće, iako ne i vjerojatno, da nastupi već u utakmici s Nizozemskom u petak. 

Liječnici su Mbappeu pomogli u šesnaestercu Austrije. Potom je napustio teren, ali se ubrzo i vratio, da bi par sekundi kasnije držeći se za krvav nos sjeo na travnjak. Glavni sudac utakmice Jesus Gil Manzano dao mu je žuti karton jer mu nije dozvolio povratak u igru.

S obzirom na to da se sve događalo u 90. minuti, Mbappe je nedozvoljenim ulaskom "ukrao" par sekundi tijekom kojih su Austrijanci pokušavali izjednačiti. Francuski izbornik Didier Deschamps na kraju ga je izveo iz igre i ubacio Oliviera Girouda.  

Roy Keane: Znam da igrači mogu pogriješiti, ali on se vratio i sjeo na travnjak

Roy Keane (52), legendarni veznjak s 477 nastupa za Manchester United, radi kao stručni komentator ITV-a tijekom Eura. Bivši irski reprezentativac nije bio sretan Mbappeovim ulaskom na teren nakon ozljede jer je time odugovlačio.

"Ozlijedio se, pokušao zaustaviti igru i sjedio na terenu. Ne volim to vidjeti, ovo nije u redu. Znam da igrači mogu pogriješiti, ali on se vratio i sjeo na travnjak. Zaslužio je žuti karton, ne volim to vidjeti", rekao je Keane, koji je s Unitedom osvojio 17 trofeja, a bio je poznat po borbenosti, pa i gruboj igri.

Mbappe će dobiti zaštitnu masku

Francuski nogometni savez objavio je da će Mbappe biti na liječenju nekoliko dana, ali neće biti operiran u bliskoj budućnosti, već će dobiti zaštitnu masku. Mbappe je najvažniji igrač Francuske i jedan od najboljih na svijetu, pa bi njegov izostanak bio ogroman udarac za momčad.

Mbappe je u prošloj sezoni, svojoj posljednjoj za PSG prije odlaska u Real Madrid, zabio 44 gola i asistirao deset puta u 48 utakmica za francuske prvake. Za reprezentaciju je odigrao 79 utakmica i zabio 47 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.