Kek: Vidio sam da su se neki nasmijali. Moglo bi im biti žao

Foto: EPA

ŽDRIJEB Europskog prvenstva smjestio je slovensku reprezentaciju u skupinu C, u kojoj će igrati protiv Engleske, Danske i Srbije. Grupa koja je pripala Slovencima ocijenjena je kao teška, a potvrdio je to i njihov izbornik Matjaž Kek, koji je poslao i pomalo prijeteću poruku suparnicima nakon što je vidio reakciju nekih od njih kad je izvučena kuglica s natpisom njegove reprezentacije.

"Igrali smo nedavno protiv sve tri reprezentacije iz skupine. Ona nije laka i Slovenija u njoj nije favorit. Moramo biti svjesni i svoje kvalitete, dobro se pripremiti za utakmice i pronaći smještaj. Ne vidim koji motiv može biti veći od suparnika koje smo izvukli. Poznajemo ih sve, svi oni poznaju nas", rekao je Kek pa dodao:

"Englezi su za nas uvijek bili malo prevelik zalogaj, protiv Danaca smo igrali prije nekoliko dana (poraz 1:2), Srbi su nas osramotili prošle godine (1:4 u Beogradu), ali smo im na neki način uzvratili za to u Ljubljani (2:2). Pred nama je puno izazova."

Kek: Odgovara mi što nismo favoriti

Kek je dodao da će na Euro voditi momčad koja će željeti doći do dobrog rezultata, a onda zaključio:

"S jedne strane mi i odgovara što nismo favoriti. Vidio sam neke da su se osmjehnuli nakon što je Slovenija izvučena u skupini, možda će im zbog toga biti žao. Napravit ćemo sve da tako i bude."