Kicker: Hrvat je skroman iako ima broncu sa Svjetskog prvenstva i 144.000 pratitelja

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

WOLFSBURG je prošlo ljeto doveo Lovru Majera (25) iz Rennesa za 25 milijuna eura. Hrvatski reprezentativac time je postao treći najskuplji igrač u povijesti Wolfsburga jer su za veće odštete dovedeni samo André Schürrle (32 milijuna eura) i Julian Draxler (43 milijuna eura). Majer je u 19 nastupa pod vodstvom trenera Nike Kovača upisao dva pogotka i dvije asistencije, a tijekom zimske pauze u Bundesligi dao je intervju za Kicker.

Među ostalim, rekao je da Wolfsburg vidi kao klub koji mu može biti odskočna daska za odlazak u najjače europske momčadi. "Znao sam kamo dolazim, bilo mi je jasno da Wolfsburg nije poput Berlina ili Frankfurta. No klub igraču daje priliku za nastup na najvišoj razini. Impresivno je ovo što ovdje doživljavam. 

Dolazak u Wolfsburg se može isplatiti. Pogledajte Mickyja van de Vena (iz Wolfsburga otišao u Tottenham, op. a.) ili Kevina de Bruynea (danas zvijezdu Manchester Cityja, a igrao je u Wolfsburgu, op. a.). Imam povjerenje u klub", izjavio je Majer.

"Nisam veći ni važniji od drugih samo zato što mogu dobro igrati nogomet"

Unatoč velikim očekivanjima navijača, Majer tvrdi da nije pod pritiskom. "Ne bih mogao igrati kada bi mi to stvaralo pritisak. Jako sam se trudio kako bi klub bio spreman platiti takvu cijenu za mene", dodao je Majer.

Kicker zaključuje kako Majer djeluje vrlo skromno iako je nogometna zvijezda sa 144 tisuće pratitelja na Instagramu i reprezentativac Hrvatske s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2022. "Nisam bolji ni važniji od drugih samo zato što dobro igram nogomet", poručio je Majer.