Klopp o Nunezu: Pokazao je ono što je najbitnije za napadača, a to prije nismo imali

Foto: EPA

DARWIN NUNEZ (23) razočarao je navijače na početku svog puta u Liverpoolu. Urugvajac je ovog ljeta stigao iz Benfice u transferu koji bi se s bonusima mogao popeti i do 100 milijuna eura, no u prvih osam nastupa zabio je tek dva gola uz nekoliko velikih promašaja, a dobio je i crveni karton. Zbog toga je izložen velikim kritikama, ali i ismijavanju pratitelja nogometa. Jürgen Klopp stao je u njegovu obranu.

Klopp: Kretnje su mu izvanredne. A kako tek zabija na treningu...

"Mislim da je i sam naglasio da osjeća pritisak. Mora se smiriti, ali njegove kretnje su izvanredne. Da vidite kako zabija na treningu, bili biste zadivljeni. Na utakmicama je stalno u nekakvoj žurbi, treba se samo smiriti u takvim trenucima i iskoristiti bogatstvo svojih realizatorskih sposobnosti", započeo je trener Liverpoola pa se osvrnuo na situaciju iz drugog kola Premier lige, kada je Nunez namjerno glavom udario protivnika:

"Nije to bio savršen početak. Bio je suspendiran tri utakmice i tu nismo mogli ništa. Agresivan je igrač, emotivan je, ali takvo što se više ne bi smjelo ponoviti. No meni se zaista sviđaju njegove kretnje, iznimno su dobre i prirodne. To je nešto što prije nismo imali. Zbog toga sam siguran da će sve biti u redu."

"Što je najgora moguća situacija za igrača koji je tek došao u klub? Sigurno ta da vam ekipa ne igra najbolje, jer ipak ovisite o loptama koje vam suigrači donesu. Moramo biti konstantno na pravoj razini, pa i iznad nje, a onda vam treba napadač koji će realizirati sve što stvorite. Ono što je Darwin dosad pokazao jest da se zna naći u pravoj poziciji, što je najvažnije za napadača", dodao je Klopp.

"Svjestan sam da me ne razumije. Zna reći samo 'dobro jutro' i 'idemo'"

Nunez je nedavno izjavio kako uopće ne razumije Kloppa i njegove upute jer ne poznaje engleski jezik. "Ne zna ništa engleskog, samo zna reći 'dobro jutro' i 'idemo'. On je još dijete, ali i osoba puna samopouzdanja, samo još nije potpuno odrastao i to svi znamo. Ima malo dijete, no još mora rasti kao čovjek. Sve je to u redu. Svjestan sam da me ne razumije", pojasnio je Klopp.

"Ista je situacija bila s Bobbyjem Firminom i drugim igračima. Možda je baš velik dio Bobbyjevog uspjeha ležao u tome što me uopće nije razumio, sve je radio kako treba iako nije znao jezik", našalio se Nijemac pa zaključio:

"Kod Darwina je malo drugačije, ali naravno da dobije sve potrebne informacije. Imamo ljude koji govore španjolski i u stručnom stožeru i među igračima. Razumijem zašto ste me to pitali, ali, kažem, sve je to u redu."