Klopp se u suzama oprostio od Liverpoola. Gledajte ga pred Kopom sedam dana kasnije

Foto: EPA

"VOLIM vas sve, ali ovako više ne mogu!" rekao je vidno potreseni Jurgen Klopp prošlog četvrtka prilikom šokantnog obraćanja navijačima Liverpoola, u kojem je objavio da na kraju sezone nakon gotovo devet godina napušta klub. Klopp je obožavana legenda Liverpoola, trener koji mu je vratio trofeje i činilo se da će još dugo biti u tom klubu, možda i do kraja karijere. 

Ipak, pritisak je učinio svoje te je objavio da napušta voljeni Liverpool kako bi se odmorio na godinu dana. Dodao je da po povratku nogometu više nikada neće voditi neki engleski klub iz respekta prema Liverpoolu. Sedam dana nakon šoka i tuge koju je izazvao kod Redsa, Klopp im je donio ono što povezuju uz njega. Veliku pobjedu. Liverpool je razbio Chelsea 4:1 i tako se učvrstio na vrhu Premier lige s pet bodova više od aktualnog prvaka Manchester Cityja. 

To je povijesni trijumf za Kloppa jer mu je ovo 200. pobjeda u engleskom prvenstvu. Tako je postao tek sedmi menadžer kojem je to uspjelo, nakon Alexa Fergusona, Arsenea Wengera, Harryja Redknappa, Josea Mourinha, Davida Moyesa i Pepa Guardiole. No Kloppu je za 200 pobjeda u Premiershipu trebalo samo 318 utakmica, čime je postao drugi najbrži s ovim pothvatom. Manje utakmica od njega trebalo je samo Guardioli, tek 269. 

Klopp kao da je zaboravio potištenost, tugu i suze s objave rastanka te je tijekom utakmice s Chelseajem bio onaj stari. Temperamentno je sudjelovao u igri i animirao navijače. Nakon pobjede izveo je svoj zaštitni znak, trčao je prema Kopu, tribini s najvećim navijačima Redsa te nabijanjem šakom u zrak i skakanjem davao tempo navijanju. 

Grafike: Sofascore